Ασφυκτιά και πάλι η πόλη της Καβάλας λόγω της κατολίσθησης στην Εγνατία Οδό που έχει ως αποτέλεσμα όλα τα βαρέα οχήματα να διέρχονται τον αστικό ιστό. Η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα απειλεί να «κλείσει την πόλη» ώστε να προειδοποιήσει την εταιρία «Εγνατία Οδός Α.Ε.» ωστόσο η τελευταία εκτιμά ότι χρειάζονται περί τους 4 μήνες για να αποκατασταθεί η βλάβη.

 

Το θέμα συζητήθηκε στη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας το βράδυ της Παρασκευής. Ο έκτακτος χαρακτήρας της συνεδρίασης αφορούσε τις προσλήψεις εποχιακών υπαλλήλων (υπερψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία) αλλά δοθείσης της ευκαιρίας της σύγκλησης του Σώματος, τέθηκε και το ζήτημα της Εγνατία Οδού.

 

Η δήμαρχος ενημέρωσε τους δημοτικούς συμβούλους για τις επαφές που είχε με την Εγνατία Οδό και την Τροχαία και προειδοποίησε ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξει άμεση αποκατάσταση του δρόμου και της κατολίσθησης, τότε θα αναγκαστεί να απαγορέψει την διέλευση βαρέων οχημάτων από την πόλη. Κάτι τέτοιο θα είχε ως αποτέλεσμα να σχηματιστούν ουρές στην ανατολική και την δυτική είσοδο-έξοδο της Καβάλας. Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που αμφισβητούν ότι η δήμαρχος έχει τέτοια δυνατότητα.

 

Μοιραία, στο Δημοτικό Συμβούλιο η συζήτηση έφτασε και στο φλέγον (εδώ και δεκαετίες) ζήτημα της αποπεράτωσης της περιμετρικής οδού που σήμερα παραμένει ημιτελής και μη λειτουργική.

 

Ο δημοτικός σύμβουλος Βαγγέλης Παππάς πρότεινε να πιεστεί η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» ώστε να αναλάβει την ολοκλήρωση του οδικού αυτού έργου. Είπε ότι είναι σημαντικό όχι μόνο την μετρίαση του μόνιμου κυκλοφοριακού προβλήματος στο κέντρο της πόλης αλλά και για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων, όπως το πρόσφατο περιστατικό της κατολίσθησης, κατά τις οποίες διακόπτεται η κυκλοφορία στην Εγνατία Οδό, στο ύψος της πόλης.