σχολιάζει ο 

Τάσος Αποστολίδης 

 

Έμμεσες αλλά σαφείς αιχμές για τα τοπικά στελέχη της ΝΔ στο νομό Καβάλας περιελάμβαναν οι πρώτες δηλώσεις του Μακάριου Λαζαρίδη αμέσως μετά την ανακοίνωση της ΝΔ ότι θα είναι υποψήφιος βουλευτής στο νομό Καβάλας. 

 

Ο κ. Λαζαρίδης ούτε λίγο, ούτε πολύ είπε ότι τα προηγούμενα χρόνια δεν έγιναν πολλά πράγματα στην Καβάλα. «Πολλά έπρεπε να γίνουν, ελάχιστα έγιναν» είπε χαρακτηριστικά και προφανώς δεν εννοούσε τα τελευταία 4 χρόνια μιας και αναφέρεται σε υποδομές, τουρισμό και πρωτογενή τομέα.

 

Με τον τρόπο του, τον συνήθως άκομψο, καταφέρεται εναντίον των τοπικών στελεχών και δεν επιτίθεται μόνο στον εν ενεργεία βουλευτή Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος σήμερα ειδικά κάθεται στα έδρανα της αντιπολίτευσης, αλλά σε όλους όσοι διετέλεσαν βουλευτές -και δη κυβερνητικοί με τη ΝΔ- τα προηγούμενα χρόνια. 

 

Δεν είναι συνεπώς μόνο ο Παναγιωτόπουλος που μπήκε στο στόχαστρο Λαζαρίδη, είναι και ο Καλαντζής που διετέλεσε βουλευτής κοντά 20 χρόνια και σίγουρα εκφράζει την «παλιά φρουρά». 

 

Αλλά δεν είναι μόνο αυτός. Οι μπηχτές Μακάριου αφορούν και νεότερα στελέχη. Αφορούν και τον Ντίνο Κλειτσιώτη που ευτύχησε να γίνει βουλευτής από σπόντα όταν τον Ιούνιο 2012 βγήκε ελέω ιδιαιτεροτήτων που ισχύουν στις τετραεδρικές εκλογικές περιφέρειες.  

 

Αφορούν και τον Γιάννη Πασχαλίδη- αν όχι κυρίως αυτόν, σίγουρα και αυτόν- που βγήκε επίσης βουλευτής έχοντας διαγράψει και καλές επιδόσεις σε σταυρούς και αποτελώντας έναν ακόμη δύσκολο αντίπαλο για τον «εσχάτως Καβαλιώτη» Μακάριο Λαζαρίδη. 

 

 

Πριν απ΄ αυτόν... το χάος! 

Για τον μέχρι πρότινος σύμβουλο του Μητσοτάκη, λοιπόν, δεν έγιναν πράγματα στην Καβάλα. Ούτε τότε που η ΝΔ έπαιρνε 4 στις 4 έδρες και είχε αποκλειστική εκπροσώπηση στο Κοινοβούλιο. Προφανώς δεν τον ικανοποιούν και τα τοπικά κομματικά όργανα τα οποία επανειλημμένα έχει αγνοήσει και προκαλέσει με τη συμπεριφορά του. 

 

Και λέει κατάμουτρα σε όλους ότι «η Καβάλα χρειάζεται νέα αντίληψη και φρέσκιες ιδέες» και «πολλή δουλειά». Τους λέει και τεμπέληδες δηλαδή, με αραχνιασμένα μυαλά

 

Κι έρχεται ως υποψήφιος βουλευτής… να σώσει: τι και ποιον θα το αποφασίσουν οι ψηφοφόροι της ΝΔ, οι οποίοι πάντως από τα λόγια (του Μακάριου) δεν χόρτασαν απλώς αλλά βαρυστομάχιασαν.

 

 

Αναλυτικά η δήλωση Λαζαρίδη: 

«Ήρθε η ώρα για την Καβάλα να κάνει το μεγάλο βήμα μπροστά». Ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Μακάριος Λαζαρίδης, με αφορμή την ανακοίνωση του Κόμματος ότι θα είναι υποψήφιος βουλευτής στην Π.Ε. Καβάλας στις προσεχείς Εθνικές Εκλογές, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά και τιμή που ως υποψήφιος για τη Νέα Δημοκρατία στην Π.Ε. Καβάλας, ενώνω τις δυνάμεις μου με αυτές του Κυριάκου Μητσοτάκη σε μια δύσκολη προσπάθεια: Να ξαναφέρουμε το χαμόγελο της ελπίδας και της προοπτικής στα χείλη κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα. Να δουλέψουμε σκληρά. Για τους πολίτες, με τους πολίτες.Το μεγάλο μας στοίχημα είναι η ανάπτυξη. Στην Καβάλα ειδικά, πολλά έπρεπε να γίνουν, ελάχιστα έγιναν. Ήρθε η ώρα να κάνουμε το μεγάλο βήμα μπροστά. Στις υποδομές, στον τουρισμό, στον πρωτογενή τομέα, στην ανάπτυξη. Συνεχίζω να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις να πετύχουμε όλα αυτά. Η Καβάλα χρειάζεται νέα αντίληψη, φρέσκιες ιδέες, συγκροτημένο σχεδιασμό, οργάνωση και το κυριότερο, όχι λόγια, όχι υποσχέσεις, αλλά ρεαλιστικές προτάσεις και πολύ δουλειά. Αυτή είναι και η δική μου προτεραιότητα».