Σε μία κρίσιμη και δύσκολη περίοδο για την τοπική αγορά της Καβάλας και με τη ρευστότητα των επιχειρήσεων «στο κόκκινο», κάθε μέτρο που βοηθά τους επαγγελματίες του Δήμου μας να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους είναι αναγκαίο και χρήσιμο.

Η κατάρτιση του Δημοτικού Κανονισμού για τη χρήση των πεζόδρομων από επιχειρήσεις βρίσκεται ακόμη σε εκκρεμότητα, με αποτέλεσμα να επιτείνεται η αβεβαιότητα ως προς τη λύση που θα επιλεγεί. Ήδη ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας έχει υποβάλει, εδώ και ένα μήνα, την ολοκληρωμένη πρότασή του για την κατάσταση και τις προτεινόμενες χρήσεις των πεζόδρομων, με κριτήριο να είναι προσβάσιμοι και λειτουργικοί για όλους, πολίτες, επαγγελματίες και τουρίστες.

Η άμεση λήψη απόφασης στο ζήτημα αυτό θα βοηθήσει τους επαγγελματίες να κάνουν τον προγραμματισμό τους για την άνοιξη και το καλοκαίρι, αλλά και τον Δήμο για να προχωρήσει στις πιθανές τεχνικές εργασίες που απαιτούνται για τη διευθέτηση των χώρων που θα χρησιμοποιούνται.

Είναι συνεπώς άμεση ανάγκη η Δημοτική Αρχή να μην καθυστερήσει την επίλυση του θέματος. Γιατί στην πραγματική οικονομία κάθε ώρα και ημέρα καθυστέρησης έχει μεγάλο κόστος.

 

Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ»

Ο Επικεφαλής

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος