Στο πλαίσιο του μαθήματος  «Υγιεινή και Ασφάλεια στη Βιομηχανία» του Τμήματος Χημικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018 ολοήμερη επίσκεψη πολυμελούς αποστολής φοιτητών και καθηγητή της Σχολής στις εγκαταστάσεις της Λιπάσματα Νέας Καρβάλης Α.Ε..

 

Σκοπός της επίσκεψης ήταν να ενημερωθούν οι φοιτητές για την οργάνωση και διαχείριση της Υγείας και Ασφάλειας της εργασίας στη συγκεκριμένη βιομηχανία που αποτελεί μια καθετοποιημένη βιομηχανία παραγωγής πρώτων υλών και λιπασμάτων. 

 

Οι φοιτητές/τριες έτυχαν ιδιαίτερα θερμής υποδοχής από τους εκπροσώπους της επιχείρησης, οι οποίοι ήταν πρόθυμοι να τους κατατοπίσουν για το αντικείμενο εργασίας τους και τους κανόνες ασφαλείας που εφαρμόζονται, καθώς και να απαντήσουν σε όλες τις ερωτήσεις. 

 

Ειδικότερα, η Αν. Διευθύντρια του Εργοστασίου της Λιπάσματα Νέας Καρβάλης, Δρ. Χημικός Μηχανικός Θεοδώρα Κουλουρά, αφού υποδέχτηκε τους φοιτητές, παρουσίασε το προφίλ της εταιρείας, ενημέρωσε για τις επιμέρους παραγωγικές διαδικασίες που εφαρμόζονται και ανέλυσε τη σημαντική οργάνωση που υφίσταται σε θέματα Ασφάλειας στην εταιρεία. Αναφέρθηκε στις πολλαπλές Πιστοποιήσεις που διαθέτει η Λιπάσματα Νέας Καρβάλης σε θέματα οργάνωσης της Ασφάλειας και προστασίας του Περιβάλλοντος τόσο από Ελληνικούς όσο και από Διεθνείς Φορείς Πιστοποίησης.

 

«Η εταιρεία μας, που απασχολεί πολυάριθμους Μηχανικούς, ενθαρρύνει και υποστηρίζει τέτοιες εκπαιδευτικές  επισκέψεις, από Πανεπιστήμια και άλλους εκπαιδευτικούς-ερευνητικούς  φορείς, που μόνο θετικά οφέλη έχουν να προσφέρουν στους νέους, ενώ  ταυτόχρονα δημιουργούνται πεδία συνεργασίας μεταξύ των πανεπιστημίων και των αποφοίτων τους, με την εταιρεία μας. Είναι η 3ησυνεχή χρονιά φέτος που πραγματοποιείται η ολοήμερη επίσκεψη των φοιτητών του τμήματος Χημικών Μηχανικών του ΑΠΘ και πλέον έχει γίνει θεσμός» τόνισε η Δρ. Θ. Κουλουρά.

 

Οι φοιτητές και φοιτήτριες είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τα βιομηχανοστάσια της λιπασματοβιομηχανίας, να περιηγηθούν στις εγκαταστάσεις της και να συζητήσουν με τους Χημικούς Μηχανικούς της εταιρείας, ποικίλα θέματα που τους απασχολούν.

 

Στη συνέχεια της επίσκεψης η ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΝΕΑΣ ΚΑΡΒΑΛΗΣ Α.Ε. προσέφερε γεύμα στους φοιτητές σε εστιατόριο της πόλης της Καβάλας, όπου συνεχίστηκε με ασίγαστο ενδιαφέρον η ενημέρωση των φοιτητών.

(δελτίο Τύπου)