Το πεντηκοστό φύλλο της «Θρακικής» Στους φιλόξενους χώρους του Αναγνωστηρίου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας , η Θρακική Εστία Ν. Καβάλας, παρουσίασε το πεντηκοστό φύλλο της εφημερίδας της με τίτλο ΘΡΑΚΙΚΗ.

 

Τίμησε τους πρωτεργάτες της Εστίας αλλά και τους δημιουργούς της εφημερίδας πριν 20 χρόνια. Ειδική αναφορά έγινε στην επίτιμη πρόεδρο Ευθυμία Πέγιου που είχε τότε την ιδέα για την έκδοση εφημερίδας όπως και στο μέλος του Δ.Σ. αείμνηστο Ζήση Μπρουκάκη. Η ΘΡΑΚΙΚΗ , όλα της τα τεύχη , είναι βιβλιοδετημένα και ένας τόμος από αυτά βρίσκεται ήδη στην Δημοτική Βιβλιοθήκη (παραδόθηκε στην διευθύντρια της, κ. Κατερίνα Κουμανίδου), είναι πλέον προσιτός για τους Καβαλιώτες και τους ερευνητές. Ο άλλος τόμος θα είναι στα γραφεία της Θρακικής.

 

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φ.Ν.Θ. κ.κ. Στέφανος ο λόγος ήταν μεστός και ωφέλιμος όπως και οι προτάσεις που κατέθεσε. Μίλησαν για την εφημερίδα αλλά και για την ιστορία της Εστίας μας οι Δημοσθένης Δημοσθενόπουλος , Ζήσης Βαπορίδης, Δόμνα Κάλφα , Τάνια Ιωαννίδου, Έλλη Τσολακίδου. Για την εφημερίδα αλλά και τις δράσεις και σκοπούς της Θρακικής μίλησαν ο πρόεδρος της Νίκος Τσουμπάκης και το μέλος του Δ.Σ. Κώστας Παπακοσμάς. Το Δ.Σ. της Θρακικής Εστίας ευχαριστεί τα μέλη και τους φίλους της Εστίας που παρευρέθησαν στην εκδήλωση.