Ο γνωστός Καβαλιώτης τραγουδιστής Νίκος Κουρκούλης αναλαμβάνει τα ηνία του ψυχαγωγικού μέρους της έκθεσης του επιμελητηρίου Καβάλας που θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 5 έως την Τρίτη 9, Οκτωβρίου στο εκθεσιακό κέντρο στη Νέα Καρβάλη. 

 

 

Η διοίκηση του Επιμελητηρίου θέλοντας να δώσει ένα διαφορετικό τόνο στην φετινή έκθεση επιστρατεύει τον Σκακιστικό Όμιλο Καβάλας καθώς επίσης και την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελληνικής γαστρονομίας. 

Τη δική του νότα όπως κάθε χρόνο θα δώσει το ΤΕΙ Καβάλας με το φεστιβάλ μηχανικής πληροφορικής που αποτελεί πλέον θεσμό στην Καβαλιώτικη διοργάνωση. 

 

 

Οι δράσεις και οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της KavalaExpo2018 δόθηκαν στην δημοσιότητα σήμερα Τετάρτη 3, Οκτωβρίου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μάρκος Δέμπας ο καθηγητής και υπεύθυνος του φεστιβάλ μηχανικής πληροφορικής Δημήτρης Πογαρίδης, ο τραγουδιστής Νίκος Κουρκούλης ο εκπρόσωπος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελληνικής γαστρονομίας Στέλιος Δίγκας και ο πρόεδρος του σκακιστικού ομίλου Καβάλας Βασίλης Θεοδωρίδης.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν οι εκθέτες που θα λάβουν μέρος έχουν ξεπεράσει τους 140. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τοπικές επιχειρήσεις αλλά και από επιχειρήσεις και Επιμελητήρια της Βόρειας Ελλάδας και των νησιών του Βορειονατολικού Αιγαίου. Μέρος θα λάβουν επίσης και αποστολές από την Κύπρο τη Σερβία και την Πολωνία. 

 

Μεγάλο ενδιαφέρον για το ψυχαγωγικό κομμάτι της έκθεσης 

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων λειτουργίας του Επιμελητηρίου Καβάλας το οποίο ιδρύθηκε το 1908 οι διοργανωτές αποφάσισαν να παρουσιάσουν μια σειρά ψυχαγωγικών εκδηλώσεων δια χειρός Νίκου Κουρκούλη. 

Όπως τονίστηκε ο διάσημος Καβαλιώτης τραγουδιστής συμμετέχει στην διοργάνωση αφιλοκερδώς και έργο του είναι να συντονίσει τα μουσικά σχήματα που θα συμμετέχουν. Όπως είπε ο ίδιος έχει αρχίσει ήδη την προσπάθεια καταγραφής όλων των σχημάτων και όλων των μουσικών ειδών που δραστηριοποιούνται στην Καβάλα.

 

 

«Είχα την ευκαιρία να ανοίξω διάλογο με όλα τα μουσικά σχήματα της πόλης που κάνουν liveεμφανίσεις. Στο χρόνο που αφιέρωσα ανοίξαμε έναν κύκλο επαφών με τα σχήματα και τους σολίστες αυτής της πόλης. Σκοπός μου ήταν αρχικά να τα καταγράψω με την ευκαιρία της έκθεσης καθώς σκέφτηκα ότι τα παιδιά αυτά μπορούν να παρουσιάσουν τη δουλειά τους. Δυστυχώς δεν μπορώ να δώσω βήμα σε όλα τα παιδιά. Με στενοχωρεί αυτό αλλά έχω δώσει μια υπόσχεση όλο το υλικό αυτό να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον που θα δημιουργήσει ένα φεστιβάλ με σχήματα και δρώμενα της πόλης.. 

Η μουσική που θα ακούσετε θα είναι εναρμονισμένη με το κλίμα της έκθεσης και κάθε χρόνο αυτό θα γίνεται ακόμα καλύτερο. Δεν είμαι εδώ με τον τίτλο ενός καλλιτεχνικού διευθυντή αυτό που κάνω είναι να συντονίσω της μουσικές ομάδες για να βγει το πρόγραμμα», είπε μεταξύ άλλων ο Νίκος Κουρκούλης. 

 

 

Μαγειρέματα και δρώμενα με γνωστούς σεφ

Μεγάλο ενδιαφέρον σύμφωνα με τον κ. Δίγκα θα έχουν και οι δράσεις που θα γίνουν στο πλαίσιο των μαγειρικών εκδηλώσεων με τη συμμετοχή γνωστών μαγείρων από διάφορα μέρη της χώρας.

 

«Θα έχετε πολλά να δείτε τις ημέρες της έκθεσης θα έρθουν σεφ από διάφορα μέρη της χώρας για να μαγειρέψουν. Θα δώσουν πρακτικές και καθοδηγήσεις στους εστιάτορες της Καβάλας και θα τους δείξουν διάφορες ιδέες γύρω από τη γαστρονομία της Καβάλας. 

Θα γίνουν και παράλληλα events, όπου σεφ θα δημιουργούν ένα πιάτο έξω από το περίπτερο του κάθε εκθέτη και θα μπορούν να το δοκιμάσουν οι επισκέπτες», είπε ο κ. Δίγκας. 

 

Σκάκι με τη Σταυρούλα Τσολακίδου 

Όπως τόνισε ο κ. Θεοδωρίδης η έκθεση θα ζωντανέψει ακόμα περισσότερο με τη συμμετοχή της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Σταυρούλας Τσοολακίδου η οποία το απόγευμα της Κυριακής θα βραβευτεί και θα παίξει σκάκι με μικρούς και μεγάλους. 

 

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί από την υπουργό Μακεδονίας Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου στις 8:30 το βράδυ της Παρασκευής. Την επομένη την έκθεση θα επισκεφθεί ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έπειτα από πρόσκληση της διοίκησης του Επιμελητηρίου Καβάλας.