Απάντηση στην ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ Σάκη Βαρδαλή και Γιάννη Δελή για τις «συλλήψεις και την παραπομπή σε δίκη μελών του Αγροτικού Συλλόγου και Δημοτικών Συμβούλων που αντιδρούν στη διέλευση του ΤΑΠ από τα Τενάγη Φιλίππων» έδωσε η Κυβέρνηση δια του Υπουργού Δικαιοσύνης και Περιβάλλοντος.

 

 

Όσο αφορά τον Υπουργό δικαιοσύνης, ούτε καν μια φραστική (μάνα σε κάτι τέτοια ο ΣΥΡΙΖΑ) καταδίκη δεν αναφέρεται στην απάντηση, παρά μόνο η ευλαβική προσήλωση στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη στην οποία δεν «επιτρέπεται» καμία παρέμβαση. Ωστόσο όταν πρόκειται για την εξυπηρέτηση μεγάλων οικονομικών συμφερόντων τα βουλεύματα πάνε και έρχονται, καθώς επίσης όταν, σε ελάχιστες βέβαια περιπτώσεις, η δικαιοσύνη παίρνει αποφάσεις που ευνοούν λαϊκά συμφέροντα (αντισυνταγματικότητα μνημονιακών νόμων, περικοπών μισθών και συντάξεων), σε αυτές τις περιπτώσεις καμία θετική ανταπόκριση από τους παρόλα πρώτη φορά αριστερά υπουργούς.

 

 

Όσο δε την απάντηση του Υπ. Περιβάλλοντος, η «αποστομωτική» απάντηση του είναι «ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΕΙΤΕ ΤΟΝ ΤΑΠ», την μεγάλη αυτή υπόθεση της κατασκευής αγωγών για τη μεταφορά αερίου στην Ευρώπη, από όπου θα περισσέψουν ορισμένα ψίχουλα αερίου, που θα τα πληρώσει σαν παντεσπάνι, το POPOLO. Κατά τα άλλα καλά κρατεί ο ωμός εκβιασμός της Κυβέρνησης για τα έργα ύδρευσης και άρδευσης προς τους «ιθαγενής», εκβιασμό που αποδέχτηκαν με μεγάλη ευχαρίστηση οι τοπικοί μας «άρχοντες».  

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΤΕ ΚΑΒΑΛΑΣ ΚΚΕ