Ενός λεπτού σιγή τήρησαν στην μνήμη των θυμάτων της Ανατολικής Αττικής στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, κοινό, ηθοποιοί, εθελοντές, τεχνικοί και εργαζόμενοι.

 

Ήταν λίγο μετά τις 23:30 το βράδυ της Παρασκευής 27 Ιουλίου 2018 όταν οι ηθοποιοί της παράστασης «Αχαρνής» του Αριστοφάνη, μετά το κλείσιμο της αυλαίας και την υπόκλιση, βγήκαν στην σκηνή και με απόλυτο σεβασμό ζήτησαν από το κοινό αλλά και από όλους τους παρευρισκόμενους να τιμήσουν την μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν τόσο άδικα και βάναυσα. Να τιμήσουν όμως και να συμπαρασταθούν και όλους αυτούς οι οποίοι έδωσαν την «μάχη» με την φωτιά αλλά παράλληλα να τιμήσουν και όλους αυτούς που τέσσερις μέρες μετά «μετρούν πληγές» και προσπαθούν να τις κλείσουν.

 

Ο γνωστός ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης κάλεσε την πρόεδρο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας Κορίνα Χιώτη Πρασσά στη σκηνή του Αρχαίου Θεάτρου Φιλίππων ώστε να ανακοινώσει την τήρηση ενός λεπτού σιγής. Όλοι με υποδειγματικοί ευλάβεια σηκώθηκαν όρθιοι ενώ η στιγμή ήταν τόσο συγκινητική που αμέσως μετά την λήξη όλοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.