Σε όποιο σημείο του Cosmopolis κι αν βρισκόσουν, ένας εθελοντής με πραγματικά ζεστό χαμόγελο σε υποδεχόταν και σε εξυπηρετούσε. Αυτή την εικόνα της ειλικρινούς φιλοξενίας και του εγκάρδιου καλωσορίσματος, "πήραν μαζί τους" όλοι οι "ξένοι" που βρέθηκαν αυτές τις μέρες στην πόλη. 

 

Μπορεί το 11ο Φεστιβάλ Cosmopolis να έφτασε στο τέλος του όμως αξίζει να γίνει ειδική μνεία στους εθελοντές της διοργάνωσης οι οποίοι σε αυτές τις τέσσερις μέρες απέδειξαν ότι είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές της Καβάλας στους εκπροσώπους των ξένων αποστολών.

 

Με το ζεστό τους χαμόγελο εθελοντές και εθελόντριες για τέσσερις ολόκληρες μέρες υποδέχθηκαν τόσο τις αποστολές του Cosmopolis όσο και τους επισκέπτες που κατέκλυσαν την περιοχή της Παναγίας.

 

Δεν έκαναν όμως μόνο αυτό…

 

Οι εθελοντές της διοργάνωσης εντυπωσίασαν τους εκπροσώπους των αποστολών καθώς ήταν τα πρώτα άτομα που αντίκρυσαν κατά την άφιξη τους στην Ελλάδα, τους καλωσόρισαν και τους οδήγησαν στην πόλη της Καβάλας. Παράλληλα, ήταν αυτοί που έμειναν μαζί τους και τις τέσσερις μέρες στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ κι εκτός από τα αναγκαία για την φιλοξενία φρόντισαν για την διασκέδαση τους αλλά και την επιμόρφωση τους.

 

Οι εθελοντές ήταν αυτοί οι οποίοι φρόντισαν να ξεναγήσουν τις αποστολές σε σημαντικά μνημεία της Καβάλας, όπως οι Καμάρες, το Φρούριο, ο Αρχαιολογικός Χώρος των Φιλίππων και το Ακόντισμα στην Νέα Καρβάλη. Σκοπός των ξεναγήσεων να αποτυπωθούν σημαντικές εικόνες από τους εκπροσώπους των αποστολών ώστε να γνωρίσουν τα μνημεία και να μεταφέρουν τις ομορφιές της πόλης μας, πίσω στις χώρες τους.

 

Εκτός από την συνοδεία αποστολών, οι εθελοντές ήταν επιφορτισμένοι και με άλλα καθήκοντα όπως η φροντίδα και η ενημέρωση των επισκεπτών για το πρόγραμμα της διοργάνωσης. Με χαμόγελο και με καλή διάθεση υποδέχθηκαν ντόπιους και ξένους επισκέπτες στην χερσόνησο της Παναγίας, ενώ ακόμα βρέθηκαν σε σημαντικές υποστηρικτικές θέσεις στην Cosmoκουζίνα, στις Cosmoσυναυλίες και στο παιδοCosmopolis.

 

Ήταν στην κουζίνα και βοηθούσαν τόσο στην οργάνωση όσο και στην υποδοχή των επισκεπτών που θέλησαν να δοκιμάσουν διαφορετικές και ξεχωριστές γεύσεις. Επιπροσθέτως, οι εθελοντές υποδέχθηκαν τα μικρά παιδιά τα οποία έφτασαν μέχρι τον Φάρο για να γνωρίσουν και να παίξουν ενδιαφέροντα παιχνίδια από τις 7 χώρες που επισκέφτηκαν την Καβάλα.