Την παραίτηση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας ζητά η δημοτική παράταξη «Συμπαράταξη Πολιτών» μετά τα όσα συνέβησαν στη συνεδρίαση της Δευτέρας 16 Ιουλίου. Να σημειωθεί ότι η «Συμπαράταξη Πολιτών» αποχώρησε από τη συνεδρίαση μετά την φραστική επίθεση (δείτε εδώ) που δέχθηκαν τα μέλη της δημοτικής παράταξης από τον κ. Γραμμένο στη διάρκεια της συνεδρίασης. Από τη συνεδρίαση αποχώρησαν και οι υπόλοιπες παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου αλλά και σύμβουλοι της παράταξης Τσανάκα. 

 

Με αφορμή την αποχώρηση της δημοτικής παράταξης «Συμπαράταξη Πολιτών» από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας το απόγευμα της Δευτέρας 16 Ιουλίου εκδόθηκε ανακοίνωση η οποία αναφέρει τα εξής: 

  1. Η διοίκηση της κ. Τσανάκα και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Γραμμένος έδειξαν για άλλη μια φορά το αυταρχικό πρόσωπό τους, επιβεβαιώνοντας την έλλειψη δημοκρατικής λειτουργίας του Δ.Σ.. Με την άρνησή τους να κάνουν πράξη ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Δ.Σ. απαξίωσαν το θεσμό του δημοτικού συμβουλίου αλλά και τους δημοτικούς συμβούλους. Συγκεκριμένα στην κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δ.Σ. Καβάλας στις 27/6/2018 με θέμα «Ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις για τον αγωγό TAP– λήψη απόφασης για περαιτέρω κινητοποιήσεις», αποφασίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ «στην αμέσωςεπόμενη συνεδρίαση να τροποποιηθεί η απόφαση για τη χρηματοδότηση του έργου ύδρευσης στη δημοτική ενότητα Φιλίππων, αφαιρώντας απόλυτα οποιαδήποτε αναφορά σε συγχρηματοδότηση από τον TAPκαι σε παράλληλες εργασίες».
  2. Τις απαξιωτικές και επαίσχυντες, αναφορές του κ. Γραμμένου προς δημοτικούς συμβούλους με εκφράσεις του τύπου: «θα φέρω την ομόφωνη απόφαση όποτε θέλω εγώ», «θα μιλάω όποτε και όπως θέλω εγώ», «θα με βλέπετε και θα αλλάζετε δρόμο», «αφήστε τα σάπια» και άλλες πολλές.
  3. Για άλλη μια φορά και μετά από 4 χρόνια ο κ. Γραμμένος από τη θέση του προέδρου του Δ.Σ. του δήμου Καβάλας  απέδειξε ότι δεν μπορεί ή δεν θέλει να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του και δυστυχώς με τον τρόπο λειτουργίας και συμπεριφοράς του, αποδεικνύει ότι ενώ θα έπρεπε να προστατεύει το θεσμό του Δ.Σ. εκείνος επιλέγει να εξυπηρετεί συγκεκριμένα πολιτικά συμφέροντα. 

Για τους λόγους αυτούς ως «Συμπαράταξη Πολιτών» ζητάμε την παραίτηση του κ. Γραμμένου από τη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας και από την δήμαρχο κ. Τσανάκα να υλοποιήσει άμεσα τις αποφάσεις του Δ.Σ..

 

   

Για την Συμπαράταξη Πολιτών
ο επικεφαλής 
Άρης Βέρρος