"Τους λέμε από εδώ από την Καβάλα, το πικρό ποτήρι θα το πιουν μέχρι το τέλος" είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας Γιώργος Γραμμένος αναφορικά με την τροπολογία που κατέθεσαν 16 κυβερνητικοί βουλευτές για τροποποίηση του νομοσχεδίου του "Κλεισθένη".

 

Σύμφωνα με την τροπολογία ο πρώτος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Μαΐου και ο δεύτερος μαζί με τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου. Το σχέδιο Σκουρλέτη προέβλεπε τη διεξαγωγή των επόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών στις 13 Οκτωβρίου του 2019.

 

Ο Γιώργος Γραμμένος είπε:

Είναι πολιτικοί απατεώνες με κεφαλαία γράμματα. Επί ενάμιση χρόνο διαβουλεύονται, συζητούν και επεξεργάζονται το νομοσχέδιο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και ξαφνικά ενώ εισάγεται στην βουλή την τελευταία στιγμή, δήθεν, με δικής του πρωτοβουλία 16 βουλευτές επιχειρούν να φέρουν τροπολογία που ακυρώνει τμήμα του νομοσχεδίου, αυτό που έχει να κάνει με την παράταση του χρόνου των δημοτικών αρχών. Καταλαβαίνετε τι πολιτικά παιχνίδια παίζουν. Στην προσπάθεια τους να σωθούν χρησιμοποιούν όλα τα μέσα και νομίζουν ότι ένα ταυτόχρονα με τις βουλευτικές εκλογές γίνουν δημοτικές ή ευρωεκλογές η οργή του κόσμου θα ξεσπάσει εκεί και ο κόσμος θα ξεχάσει τις βουλευτικές. Τους λέμε από εδώ από την Καβάλα, το πικρό ποτήρι θα το πιουν μέχρι το τέλος. Τα πολιτικά παιχνίδια που επεξεργάζονται δεν θα περάσουν. Η απλή αναλογική καταστρέφει τις διοικήσεις των Δήμος. Δεν μπορεί ο δήμαρχος μια περιοχής που να είναι η δήμαρχος της μειοψηφίας.