Για πολλές δεκαετίες οι επενδύσεις στις παραλίες της Καβάλας γίνονταν όλο και πιο δυτικά. Και οι οργανωμένες παραλίες «απομακρύνονταν» σιγά σιγά από την πόλη. Από την Τόσκα μέχρι το Παλιό κι από τη Νέα Ηρακλείτσα και τη Νέα Πέραμο έως τους Αμμολόφους και την παραλιακή Εγνατία, όλα γίνονταν όλο και δυτικότερα. 

 

Τελευταία φορά που μια δημοφιλής παραλία της Καβάλας μετατράπηκε σε πολυχώρο ήταν το 2004, όταν κοινοπρακτικό σχήμα στο οποίο συμμετείχε η οικογένεια Γαρυφάλλου μεταμόρφωνε το κάμπινγκ Μπάτη και το μετέτρεπε σε σημείο αναφοράς τόσο του καλοκαιρινού μπάνιου όσο και της διασκέδασης. 

 

Εκείνη τη χρονιά, ένα άλλο κάμπινγκ, το Camping Irini, στην πιο όμορφη «γωνιά» του Περιγιαλίου ή του Καρά Ορμάν, έμελε να σταματήσει τη λειτουργία του. Χρειάστηκαν περίπου 14 χρόνια για να δοθεί μια καλή ευκαιρία στο χώρο αυτό να διεκδικήσει και πάλι τις παλιές του δόξες. 

 

ΚΙ ΟΜΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ!

Το επιχειρηματικό ρίσκο ανέλαβε στις αρχές του 2018, μέσα σε μια εποχή που δεν θυμίζει σε τίποτα την ευρωστία του παρελθόντος, ο Δημήτρης Βρανάς και η σύζυγός του Λίλα, οι οποίοι κατάφεραν μέσα σε λιγότερο από δυόμιση μήνες και μόνο με ίδια κεφάλαια να κάνουν αυτό που για άλλους θα φάνταζε ακατόρθωτο: 

 

Μεταμόρφωσαν το παλιό camping σε έναν πολυχώρο διασκέδασης που φιλοδοξεί να αλλάξει τις γεωγραφικές ισορροπίες των πολυσύχναστων παραλιών και να φέρει τον κόσμο πίσω στο Περιγιάλι, στις ανατολικές ακτές στις οποίες μεγάλωσαν γενιές και γενιές Καβαλιωτών. Δίνει ήδη εργασία σε σχεδόν 50 άτομα

 

Όποιος επισκεφθεί το χώρο, δύσκολα θα αναγνωρίσει το παλιό κάμπινγκ. Κι όμως. Δεν χτίστηκε ούτε ένα κτίριο, συντηρήθηκαν κι άλλαξαν όψη όλες οι υφιστάμενες κατασκευές ενώ το «μαγικό ραβδί» του διακοσμητή Απόστολου Στρατηγέα, ο οποίος έχει βάλει την υπογραφή σε πολλούς χώρους στην Καβάλα, δίνει έναν άλλο, φρέσκο αέρα στο Vranas Resort

 

ΠΑΡΟΧΕΣ

Ο χώρος των 6.000 τ.μ. έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά για να γίνει το νέο σημείο αναφοράς για τα επόμενα χρόνια: ωραία παραλία με αμμουδιά, ξαπλώστρες και ομπρέλες, ρηχά νερά για παιδιά αλλά και πιο βαθιά για ενήλικες, παιδότοπο, εστιατόριο, καφέ κι όλα αυτά με δωρεάν είσοδο, δωρεάν χώρο στάθμευσης, δωρεάν ίντερνετ. Κι όλα αυτά, 3 χλμ από το κέντρο της Καβάλας, με οδήγηση 5 λεπτών ή με το αστικό λεωφορείο (γραμμή 3). 

 

Το pre-opening του Πολυχώρου Βρανάς ή αλλιώς του Vranas Resort έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Τετάρτη 13 Ιουνίου