"Περίπου 1,5 εκατομμύρια ευρώ κοστίζουν κάθε χρόνο οι μαθητικές μετακινήσεις." αυτό τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος και ο νέος πρόεδρος του Υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας Κώστας Πανταζής σε συνάντηση που είχαν, το πρωί της Πέμπτης 7 Ιουνίου 2018 παρουσία των μελών του νέου διοικητικού συμβουλίου, αλλά και του περιφερειακού συμβούλου Χρήστου Γάκη
 
Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος τόνισε: «Οι μαθητικές μεταφορές είναι ένα θέμα ακριβό και πολύπλοκο, που εγγυάται όμως την πρόσβαση των παιδιών στα σχολεία των ενοτήτων της Καβάλας και της Θάσου. Καταβάλλουμε κάθε χρόνο μια μεγάλη προσπάθεια για να έρθει σε πέρας το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο κοστίζει 1,5 εκατομμύρια ευρώ. Παλιότερα στα 100 ευρώ που έπαιρνε η Περιφέρεια για τις μεταφορές των μαθητών περίσσευε ενάμιση ευρώ που το επιστρέφαμε στο υπουργείο. Σήμερα στα 100 ευρώ, διαθέτουμε 25 ευρώ επιπλέον από τον προϋπολογισμό μας και πάλι δεν φτάνουν. Άρα κοστίζουν σημαντικά οι μεταφορές των μαθητών που πληρώνονται στα 4/5 από το υπουργείο και κατά 1/5 από την περιφέρεια Α.Μ.Θ., στερώντας αυτά τα χρήματα από άλλες δράσεις».  
 
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Καβάλας Κώστας Πανταζής, σημείωσε στις δηλώσεις του: «Όντως έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια και η Π.Ε. Καβάλας είναι δίπλα μας. Επιτελούμε κοινωνικό έργο και το μεγάλο θέμα μας είναι η μεταφορά μαθητών, την οποία υλοποιούμε με το χαμηλότερο κόστος.  Οι δυσκολίες είναι πολλές, αλλά ευτυχώς η Π.Ε. Καβάλας είναι δίπλα μας. Ευελπιστούμε να πάμε ακόμη καλύτερα».
 
Δηλώσεις
Θ. Μαρκόπουλος - αντιπεριφερειάρχης Καβάλας
 
Κ. Πανταζής - πρόεδρος ΚΤΕΛ Καβάλας