Σε τρεις δράσεις με ουσιαστικό αλλά και συμβολικό χαρακτήρα προχώρησε με ιδιαίτερη επιτυχία η Energean, προκειμένου να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον, η οποία έχει καθιερωθεί να εορτάζεται την 5η Ιουνίου.

 

Συγκεκριμένα, δύτες της Energeanσε συνεργασία με επαγγελματίες δύτες προχώρησαν το απόγευμα της Τρίτης σε καθαρισμό του Κεντρικού Λιμανιού της Καβάλας «Απόστολος Παύλος», ανασύροντας από τον βυθό εκατοντάδες αντικείμενα όπως λάστιχα, έπιπλα, σιδερικά, κώνους παρκαρίσματος κ.α.– ακόμη και ένα παλαιό ποδήλατο! Τα αντικείμενα που έχουν ρυπάνει προφανώς για μεγάλο χρονικό διάστημα το θαλάσσιο στοιχείο απομακρύνθηκαν από ειδικό όχημα. Παράλληλα, εργαζόμενοι της Energeanδιένειμαν αναμνηστικό και ενημερωτικό υλικό στους δεκάδες πολίτες αλλά και τις αρχές της Καβάλας που παρακολούθησαν τη συγκεκριμένη δράση

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην προσπάθεια των δυτών συμμετείχαν η κα. Ίλια Ρήγα, επικεφαλής του Τομέα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Energeanκαι ο κ. YoramLacs, Υπεύθυνος Ασφαλείας για την EnergeanIsrael. 

 

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, η εταιρεία είχε διοργανώσει δύο ενημερωτικές ομιλίες προς μαθητές της Ε’ και της ΣΤ’ Τάξης Δημοτικού από την Καβάλα, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης», την οποία είχε την ευγενή καλωσύνη να παραχωρήσει η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας. Ο Δρ. Γεώργιος Συλαίος, ωκεανογράφος, καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Ξάνθης μίλησε στα παιδιά με θέμα «Το θαλάσσιο περιβάλλον και η ανάγκη προστασίας του από όλους μας», ενώ ο Παναγιώτης Καρατόκης, Μηχανικός Περιβάλλοντος της Energean, μίλησε με θέμα «Ανακύκλωση, τι είναι και πως γίνεται». Το ιδιαίτερο αυτό ακροατήριο έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τα περιβαλλοντικά ζητήματα!

Επίσης η Energean χρησιμοποίησε σε όλη τη διάρκεια της 5ηςΙουνίου στις εσωτερικές και εξωτερικές της επικοινωνίες ένα ειδικά φιλοτεχνημένο λογότυπο στο οποίο εμφανιζόταν ένα δελφίνι πάνω από το όνομα της εταιρείας. 

Mε αφορμή τις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον, η κ. Ίλια Ρήγα δήλωσε τα εξής:

 

«Τιμήσαμε την Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον με μία σειρά δράσεων, όπως ο καθαρισμός του Κεντρικού Λιμανιού της Καβάλας «Απόστολος Παύλος» και οι ενημερωτικές διαλέξεις για μαθητές της Πέμπτης και της Έκτης Τάξης Δημοτικού από την Καβάλα. Επισης, επιλέξαμε να χρησιμοποιήσουμε σε όλες τις επικοινωνίες της Energeanένα λογότυπο που δημιουργήσαμε ειδικά για την ημέρα  με σύμβολο το δελφίνι-μια φιγούρα ιδιαίτερα οικεία στον Κόλπο της Καβάλας και, φυσικά, σε όλη την Ελλάδα.

 

Νοιαζόμαστε για να έχουμε καθαρές θάλασσες, νοιαζόμαστε για να έχουμε καθαρές παραλίες, νοιαζόμαστε για τη διάδοση της ανακύκλωσης με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος. Η εταιρική κουλτούρα της Energeanέχει αποδειχθεί στην πράξη με το άριστο περιβαλλοντικό μας ιστορικό και επιβεβαιώνεται καθημερινά με την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου σε μια περιοχή με γαλάζιες σημαίες στις ακτές, με την 3η μεγαλύτερη Ιχθυόσκαλα της χώρας και με έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα, την πανέμορφη Θάσο που υποδέχεται πάνω από 1,5 εκατ. επισκέπτες τον χρόνο.

 

Στην Energeanδεσμευόμαστε για ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια να ελαχιστοποιήσουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα, στην Energeanδεσμευόμαστε για ανάλογες δράσεις στο μέλλον».

 

Η Energeanνιώθει την χαρά και την υποχρέωση να ευχαριστήσει τους δύτες Πρόδρομο Αποστολίδη, Νίκο Βαϊόπουλο, Δημήτρη Ευστρατίου, Στέλιο Καλλιανώτη, Θανάση Καρέτσο, Χριστόφορο Κυριακίδη, Νίκο Μηλιάδη, Σωτήρη Τσαπανίδη, Γιώργο Φιλιππίδη και Στέλιο Χάσπαρη για την καθοριστική συμβολή τους στην δράση του καθαρισμού του κεντρικού λιμένα της Καβάλας. Επίσης, η εταιρεία ευχαριστεί το Λιμεναρχείο Καβάλας, τον Οργανισμό Λιμένος Καβάλας καθώς και την εταιρεία «Α.Φιλόγλου» για τη διάθεση του γερανοφόρου οχήματος που χρησιμοποιήθηκε στον καθαρισμό.