Η αστυνομία κατάφερε και εξιχνίασε 5 διαρρήξεις οχημάτων στο νομό Καβάλας. Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 35χρονου Γεωργιανού ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και αποδοχή – διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Μέσα σε όλα, την πάτησε και μια 39χρονη Ελληνίδα η οποία αγόρασε από τον Γεωργιανό ένα κινητό τηλέφωνο που είχε κλαπεί από τα αυτοκίνητα των διαρρήξεων. 

 

Στη σχετική ανακοίνωση, η Αστυνομία αναφέρει: 

 

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και ενδελεχείς έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, πέντε (5) διαρρήξεις Ι.Χ.Ε αυτοκινήτων, που είχαν διαπραχθεί την 09-12-2017 το μεσημέρι, στο νομό Καβάλας. 

 

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 35χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Γεωργίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και αποδοχή – διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνεται και μία 39χρονη ημεδαπή κατηγορούμενη για αποδοχή – διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

 

Αναλυτικότερα, προέκυψε ότι ο 35χρονος ενεργώντας από κοινού με άγνωστους μέχρι στιγμής συνεργούς του, διέρρηξαν πέντε (5) Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα, στην πόλη και σε χωριά της Καβάλας.

 

Κατά τη διάπραξη των διαρρήξεων οι δράστες, μεταξύ άλλων, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 620 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο, δύο ζευγάρια γυαλιά, κοσμήματα και διάφορα έγγραφα

 

Επιπλέον, προέκυψε ότι τον Ιανουάριο του 2018, ο 35χρονος διέθεσε το αφαιρεθέν κινητό τηλέφωνο, έναντι χρηματικής αμοιβής, στην 39χρονη.

 

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.