Ποινή φυλάκισης 3 μηνών με αναστολή επιβλήθηκε στον π. Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών επί διοίκησης Κωστή Σιμιτσή, Θεόδωρο Μουριάδη από το Δικαστήριο μετά από καταγγελία Καβαλιώτισσας για τραυματισμό σε πεζοδρόμιο του Δήμου Καβάλας. 

 

Παρά την αρχική πρόταση του εισαγγελέα για αθώωση του κ. Μουριάδη τελικά το Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο με ελαφρυντικά. Η εκδίκαση της υπόθεσης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 24 Μαΐου 2018 στο Δικαστικό Μέγαρο της Καβάλας. 

 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το 2012 η ενάγουσα διέσχιζε την οδό Τενέδου στην Καλαμίτσα και σκόνταψε σε σίδερο που βρισκόταν πάνω στο πεζοδρόμιο μετά από την αφαίρεση αντικειμένου. Όπως είπε στο δικαστήριο ο τραυματισμός της  ήταν σοβαρός λόγος για τον οποίο  κινήθηκε δικαστικά εναντίον του Δήμου Καβάλας και του τότε αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών. 

 

Με τις ερωτήσεις τους τόσο η Έδρα όσο και ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Καβάλας Απόστολος Αγελαράκης ζήτησαν από την ενάγουσα να επιβεβαιώσει ότι το συγκεκριμένο κομμάτι λαμαρίνας, που έμεινε πάνω ατο πεζοδρόμιο, είναι από πινακίδα που ανήκει στην αρμοδιότητα του Δήμου Καβάλας.

 

Μάρτυρες υπεράσπισης κλήθηκαν στην αίθουσα του δικαστηρίου υπηρεσιακοί υπάλληλοι της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καβάλας οι οποίοι σε ερωτήσεις του προέδρου του δικαστηρίου και του εισαγγελέα είπαν, ότι λόγω της υποστελέχωσης που υπάρχει στις υπηρεσίες είναι αδύνατον να ελέγχονται καθημερινά όλα τα πεζοδρόμια και όλοι οι δρόμοι. Επίσης όπως είπαν, μέχρι πριν λίγα χρόνια δεν υπήρχε χαρτογράφηση των πινακίδων οδικής σήμανσης του Δήμου Καβάλας και για τον λόγο αυτό είναι αδύνατον να διευκρινιστεί με ακρίβεια ποιανού είναι ευθύνη, αν δηλαδή είναι ιδιώτη ή του Δήμου Καβάλας 

 

Τέλος, στην αίθουσα κλήθηκε να καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης και η νυν αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ευαγγελία Δρακωνάκη η οποία ενημέρωσε την έδρα ότι έχει λάβει γνώση της υπόθεσης. Μάλιστα εξήρε τον Θεόδωρο Μουριάδη για τον ζήλο που είπε υπέδειξε το χρονικό διάστημα που βρισκόταν στην θέση του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών λέγοντας "Δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο περίπτωση να γνώριζε και να μην το έφτιαξε", είπε χαρακτηριστικά. 

 

Το Δικαστήριο ωστόσο έκρινε ένοχο τον πρώην αντιδήμαρχο για την υπόθεση την οποία κατηγορούνταν επιβάλλοντάς του την ποινή των τριών μηνών φυλάκισης με ανασταλτικό χαρακτήρα.