Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας

Κάλεσμα να βρεθούν οι εργαζόμενοι στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας την Πέμπτη (21/03), έκανε η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδας, έτσι ώστε να στηρίξουν τους εργαζομένους των Πετρελαίων της Καβάλας.

Συγκέντρωση στο Δικαστικό Μέγαρο της Καβάλας θα πραγματοποιήσουν οι σχολικοί τροχονόμοι της Καβάλας την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023.

Παραμένουν οι επικεφαλής Πρωτοδικείου και Εισαγγελίας Καβάλας μετά τις αλλαγές και τις μεταθέσεις των δικαστών που ανακοινώθηκαν. 

Νέο καθεστώς εισόδου στο δικαστικό Μέγαρο Καβάλας από την Πέμπτη 16/9/2021. Η είσοδος θα γίνεται μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή ράπιντ τεστ 48 ωρών ή μοριακό τεστ 72 ωρών. 

Η «Επαναστατική Περίπολος», ομάδα αποτελούμενη από μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου ανέλαβε την ευθύνη της επίθεση με γκαζάκια στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στην οδό Τενέδου κοντά στο Δικαστικό Μέγαρο λίγο πριν τη 1:00 το μεσημέρι της Τετάρτης 10 Ιουνίου, όταν οδηγός αυτοκινήτου έπεσε επάνω σε κολώνα μετά από τη σύγκρουση δυο οχημάτων

Προφυλακιστέος σύμφωνα με πληροφορίες, κρίθηκε με απόφαση του ειδικού ανακριτή και του εισαγγελέα μετά την απολογία του ο δικαστικός υπάλληλος Καβάλας ο οποίος κατηγορείται για απάτη σε βαθμό κακουργήματος. 

Ποινική δίωξη για απάτη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε τις προηγούμενες ημέρες ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών σε βάρος δικαστικού υπαλλήλου της Καβάλας, ο οποίος εδώ και μήνες είναι αδύνατον να εντοπιστεί. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο σε βάρος του υπαλλήλου εκκρεμούν 5 τουλάχιστον καταγγελίες για εξαπάτηση. 

Κλειστά θα παραμείνουν τα δικαστήρια, οι εισαγγελίες, τα υποθηκοφυλακεία και τα κτηματολογικά γραφεία της χώρας, την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου λόγω της 24ώρης πανελλαδικής απεργίας των δικαστικών υπαλλήλων, που κήρυξε η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος.

Στάση εργασίας των εργαζομένων στον Δήμο Καβάλας από τις 11:00 μέχρι την λήξη του ωραρίου ανακοίνωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Κώστας Γερακίνης. Ο λόγος η συμπαράσταση όλων των κλάδων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στους κατηγορούμενους που συνελήφθησαν προ εβδομάδων για παρεμπόδιση εργασιών του ΤΑΡ. 

Παρά την αρχική πρόταση του εισαγγελέα για αθώωση του κ. Μουριάδη τελικά το Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο με ελαφρυντικά. Η εκδίκαση της υπόθεσης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 24 Μαΐου 2018 στο Δικαστικό Μέγαρο της Καβάλας.