Συνεχίζονται από κάθε πλευρά οι πράξεις συμπαράστασης και στήριξης στον 9χρονο Ραφαήλ-Στράτο από την Καβάλα ο οποίος νοσηλεύεται σε ογκολογικό νοσοκομείο της Αθήνας και χρήζει άμεσης μεταφοράς στο Χιούστον των ΗΠΑ.
Το απόγευμα της Δευτέρας 21 Μαΐου στις 18:00 στο δημοτικό γήπεδο Ανθή Καραγιάννη θα δοθεί φιλικό ποδοσφαιρικό παιχνίδι για τη στήριξη του 9χρονου. Αντίπαλες θα είναι οι ομάδες των Παλαιμάχων του ΑΟΚ και των Φίλων του Θοδωρή Ζαγοράκη.
Η τιμή του εισιτηρίου είναι 1 ευρώ και ο καθένας μπορεί να στηρίξει με τον τρόπο που μπορεί. Όλα τα έσοδα του αγώνα θα διατεθούν για την αποκατάσταση της υγείας του 9χρονου.
Παρών θα είναι και ο ίδιος ο αθλητής, σημερινός ευρωβουλευτής, Θοδωρής Ζαγοράκης μαζί με πολλούς παλαίμαχους ποδοσφαιριστές αλλά και πολλούς παλιούς διαιτητές που θα συμβάλλουν κι αυτοί στην επιτυχία της συνάντησης.
Ενδιαφέρον έχουν οι συμμετοχές των παλαιμάχων του ΑΟΚ, από διάφορες γενιές παικτών, τόσο των πολύ παλιών όσο και των νεότερων. Ενδεικτικά:
Κώστας Βακιρτζής, Παύλος Δερμιτζάκης, Γιώργος Παπανδρέου, Τάσος Τσαπανίδης, Σίμος Ανθουλάκης, Αρης Μαγκαφίνης, Στέλιος Κατρακυλάκης, Μάκης Παπαδόπουλος, Κώστας Λιόλιος, Δήμος Βρύζας, Γιώργος Γκαϊτατζής, Λάκης Χατζηαποστολίδης, Λάκης Καραολάνης, Κώστας Τοπούζης, Χάρης Παππάς, Δημήτρης Ζωγραφάκης, Νεοκλής Λεμονίδης, Σωκράτης Παπαζίδης, Γιώργος Ιατρόπουλος, Νίκος Καραγεωργίου, Αχιλλέας Καρασαββίδης, Δήμος Γιαννακίδης, Γιώργος Χαραλαμπίδης, Στάθης Τριανταφυλλίδης, Μωυσής Σπανίδης, Κώστας Άγγος, Μανώλης Δρόσος, Ακης Φιλιτσόπουλος, Λάμπρος Παπαβασιλείου, Γιώργος Μαλλιαρός, Νίκος Μόσχος, Θεόδωρος Σιαματάς, Παναγιώτης Χρυσαλίδης, Ανδρέας Λαφτσής, Γιώργος Ιωσηφίδης, Γιώργος Σεϊτανίδης, Σάκης Κακαλής…
Οι Παλαίμαχοι του ΑΟΚ θα βρίσκονται στο «Ανθή Καραγιάννη» στις 17.00, μια ώρα πριν την έναρξη του αγώνα.
Εξάλλου, την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018 και ώρα 19.00 στο αθλητικό κέντρο της Καλαμίτσας (Αλεξάνδρα Δήμογλου), ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κηπούπολης – Καλαμίτσας σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Καβάλας διοργανώνουν την εκδήλωση: “Χορεύουμε για τον μικρό Ραφαήλ – Στράτο”.
Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι: Αγίας Παρασκευής, Νεαπόλεως, Αγίου Λουκά, Ποταμουδίων, του παιδικού τμήματος της Λέσχης Ποντίων Ν. Καβάλας, Κηπούπολης – Καλαμίτσας και του Συλ. Γονέων του 18ου Δημ. Σχολείου.
“Χορεύουμε για την ενίσχυση του μικρού Ραφαήλ – Στράτου. Να είμαστε όλοι εκεί. Για καλό σκοπό χορεύω, την Αγάπη μου προσφέρω” αναφέρει σχετική ανακοίνωση του συλλόγου.
Η ιστορία του μικρού Ευστράτιου - Ραφήλ Μπίνη έγινε γνωστή από τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ Καβάλας, δηλαδή από το εργασιακό περιβάλλον των γονιών του.
Σύμφωνα με ανακοίνωση των εργαζόμενων, ο Ευστράτιος-Ραφαήλ- Μπίνης 9 ετών, κάτοικος Καβάλας, πάσχει από σπάνια μορφή κακοήθειας στο περικάρδιο της καρδιάς.
Για μεγάλο διάστημα νοσηλεύεται και υποβάλλεται σε χημειοθεραπείες στο Ογκολογικό "Μ. Βαρδινογιάννη" του Παίδων Αγ. Σοφίας Αθηνών.
Λόγω μη προηγούμενης εμπειρίας κρίνεται σκόπιμο να μεταφερθεί στο Χιούστον της Αμερικής για επαναξιολόγηση και προτεινόμενη θεραπευτική αντιμετώπιση. Παρακαλούμε όπως ενισχύσετε ψυχικά και οικονομικά αυτή τη προσπάθεια.
Όσοι θέλουν να βοηθήσουν, μπορούν να κάνουν κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό που τηρούν οι γονείς του στην Τράπεζα Πειραιώς στα κάτωθι στοιχεία:
Αρ. Λογαριασμου 6201-142102-487
Κωδ. Swift ( bic) PIRBGRAA
IBAN GR 45 0171 2010 0062 0114 2102 487
Δικαιούχοι: Ευστράτιος-Ραφαήλ Μπίνης, Ηλιοπούλου Στεφανία
Τηλ.Επικ. 6988086161 Ηλιοπούλου Στεφανία