Το Σωματείο Καθαριστριών Δημοσίων Κτιρίων Ν. Καβάλας συμμετέχειστην 48ωρη Πανελλαδική Απεργία που προκήρυξε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων στον κλάδο των εργαζομένων στην καθαριότητα των Δημοσίων Σχολείων για την Τρίτη 22 και Τετάρτη 23 Μάϊου 2018  με αιτήματα:

  • Μόνιμη, πλήρη και σταθερή εργασία με αορίστου χρόνου συμβάσεις και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα - Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων  χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Αξιοπρεπείς αμοιβές και επαναφορά όλου του κλάδου στα ΒΑΕ.
  • Ανθρώπινες Συνθήκες Εργασίας, με τήρηση των κανόνων Υγιεινής & Ασφάλειας - Χορήγηση των εκ του νόμου προβλεπόμενων Μέσων Ατομικής Προστασίας με αναδρομική ισχύ.
  • Έγκαιρη και άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών.
  • Ασφάλεια και ΟΧΙ Επισφάλεια στην εργασία - Καμία μείωση αιθουσών, Καμία απόλυση εργαζόμενης από Δημάρχους και  Σχολικές Επιτροπές.

 

Οι εργαζόμενες/οι στην καθαριότητα σχολικών κτιρίων δίνουν μεγάλο αλλά και άνισο αγώνα, με στόχο να υπάρξει επιτέλους μια στοιχειώδης δικαίωση σε μια μεγάλη κατηγορία εργαζομένων στα σχολεία των παιδιών μας, που ενώ ουσιαστικά καλύπτουν μόνιμες, διαρκείς και ουσιαστικές ανάγκες της πολιτείας και της εκπαίδευσης, στην πράξη έχουν πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων.

 

Καλούμε ΟΛΑ τα σωματείαπου θέλουν να συμπαρασταθούν στον δίκαιο αγώνα μας να παρευρεθούν την Τετάρτη 23/5/2018 και ώρα 9:00 το πρωί μπροστά στο Δημαρχείο της Καβάλας.

 

 

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ