Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέστου στις 9 Μαΐου η «Δύναμη Πολιτών Νέστου» συμφώνησε με τις άλλες δύο Δημοτικές Παρατάξεις να κατατεθεί κοινό ψήφισμα για το νομοσχέδιο αναφορικά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση (Κλεισθένης 1). Παρά του ότι συμφωνήσαμε σε συγκεκριμένες αναφορές κι άρθρα, με ευθύνη του Δημάρχου Νέστου, δημοσιεύθηκε ψήφισμα διαφορετικό από αυτό που στο Δημοτικό Συμβούλιο όλες οι παρατάξεις συναποφάσισαν –ή φάνηκε ότι συναποφάσισαν. Προφανώς, κάποιοι δεν είναι ώριμοι ακόμα για διαδικασίες συνεργασίας και συναίνεσης. Χρειάζονται το χρόνο τους. 

 

Για αποφυγή παρεξηγήσεων είναι αδιανόητο πολιτικά για τη «Δύναμη Πολιτών Νέστου» να υποστηρίξει ένα ψήφισμα εναντίον της απλής αναλογικής, καθώς αποτελεί πάγια θέση και αρχή της Παράταξής μας. 

 

Για επιβεβαίωση όσων καταγγέλλουμε είναι διαθέσιμο το οπτικοακουστικό υλικό της συγκεκριμένης συνεδρίασης, όπου εκτός των άλλων, στην τοποθέτηση του ο επικεφαλής μας υπερθεματίζει για την απλή αναλογική. Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου στο οποίο η «Δύναμη Πολιτών Νέστου» συναίνεσε είναι αυτό που ακολουθεί.

 

ΨΗΦΙΣΜΑ 

 

Το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Νέστου αποφασίζει: 

 

1. Να ζητήσει την απόσυρση του νομοσχεδίου.

 

2. Να ζητήσει την άμεση έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου με την Κυβέρνηση, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα τουλάχιστον δύο μηνών, προκειμένου να υπάρξει ένα σχέδιο νόμου που θα προωθεί πραγματικά τη μεταρρύθμιση.

 

3. Υποστηρίζουμε την καθιέρωση της απλής αναλογικής με την σύγχρονη θεσμοθέτηση ουσιαστικών αλλαγών και διοικητικών μεταρρυθμίσεων, όπως αυτή της οικονομικής αυτοτέλειας των Δήμων, της ύπαρξης δομών του κράτους, που θα παρέχουν βοήθεια στους Δήμους και παροχή συγκεκριμένων πόρων από φορολογικά έσοδα.

 

4. Να ζητήσει τη σύσταση Επιτροπής στην οποία θα συζητηθούν όλα τα ζητήματα, που χρήζουν επίλυσης μέσω της επόμενης Συνταγματικής Αναθεώρησης.

 

Για τη Δύναμη Πολιτών Νέστου 

Ο Επικεφαλής

Περικλής Αμπεριάδης