Από μικρή συμμετοχή χαρακτηρίστηκε η παράσταση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που πραγματοποίησαν στην είσοδο του κτιρίου της Περιφέρειας στην Καβάλα το μεσημέρι της Παρασκευής 11 Μαΐου.

 

Η μικρή συμμετοχή μάλλον οφείλεται στο χαμηλό επίπεδο ενημέρωσης των δασκάλων. Πολλοί γονείς που ρώτησαν το μεσημέρι της Πέμπτης αν θα πρέπει να πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο την Παρασκευή, έπεσαν πάνω σε δασκάλους που δεν γνώριζαν το παραμικρό για την κινητοποίηση. 

 

Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτυρήθηκαν προκειμένου να ζητήσουν την μονιμοποίηση των περίπου 200 αναπληρωτών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και την εξίσωση των δικαιωμάτων τους με αυτά των μόνιμων. Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Απόστολος Μουμτζάκης σε δηλώσεις του, οι εκπαιδευτικοί πρέπει να μονιμοποιηθούν καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

 

Ο κ. Μουμτζάκης είπε χαρακτηριστικά: "Σε άλλα υπουργεία γίνονται αθρόες προσλήψεις απλά το Υπουργείο Παιδείας δεν είναι στις προτεραιότητές  τους. Ακόμα, από το 2010-2017 έγιναν περίπου 13.000 αποχωρήσεις εκπαιδευτικών και αντι αυτών έγιναν 1.660 προσλήψεις, οι δε 1.400 έγιναν το 2010."

 

Στην απογοήτευση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών απέδωσαν την μικρή συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρίας τόσο ο Βασίλης Ποιμενίδης μέλος του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών όσο και ο Νίκος Αξιμνώτης γραμματέας του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.