Για 4η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται ο αγώνας δρόμου "Μελετιάδεια" που γίνεται στην μνήμη του Τάσου Μελετιάδη την Κυριακή 29 Απριλίου 2018 και διοργανώνεται από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τον όμιλο φίλων κλασικού αθλητισμού "Φίλιππο Καβάλας" και ο Δήμος Καβάλας.

 

Οι δρομείς θα ξεκινήσουν από την κεντρική πλατεία Καβάλας και θα τερματίσουν στην πλατεία του Χαλκερού. Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν από τις 8.30 το πρωί της ίδιας μέρα ενώ ο αγώνας των 1.000 μέτρων για δημοτικά σχολεία θα ξεκινήσει στις 10.00 και ο αγώνας των 10 χιλιομέτρων στις 11.00.

 

Τα έσοδα του αγώνα θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

 

Κάλεσμα για συμμετοχή στον αγώνα απηύθυνε η δημοτική σύμβουλος, πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Αθλητισμού και γυμνάστρια, Μαρία Κλωνάρη και το μέλος του Δ.Σ. της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αν. Μακεδονίας-Θράκης και εκπρόσωπος του Ο.Κ.Α. «Φίλιππος» Τάσος Ιωαννίδης

 

 

Ποιός ήταν ο Τάσος Μελετιάδης

Ο Τάσος Μελετιάδης γεννήθηκε στις 10 Οκτωβρίου 1965 στο Χαλκερό Καβάλας. Έμεινε εκεί μέχρι τα 18 του και αργότερα πήγε να σπουδάσει στο ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης. Μετά από λίγα χρόνια τέλειωσε τις σπουδές του και έγινε πλέον Επαγγελματίας Αθλητής. Το άθλημά του ήταν το τρέξιμο (στίβος). Έτσι, στους Βαλκανικούς Αγώνες του 1984 στο Μάριμπορ της Γιουγκοσλαβίας αναδείχθηκε Βαλκανιονίκης στο τρέξιμο. Συνέχισε να αθλείται μέχρι την 8ηΣεπτέμβρη του 1997.