Στη χθεσινή ανακοίνωση που εξέδωσε η πρόεδρος της ΔΗΛΩΦΕΛΕΙΑ Αναστασία Ιωσηφίδου (Δείτε εδώ) σχετικά με την πώληση σταθμού μέτρησης ρύπανσης από την Αναπτυξιακή Εταιρία του Δήμου απαντά η παράταξη «Ανοιχτή Πόλη» και ο Κωστής Σιμιτσής. Συγκεκριμένα στην απάντηση αναφέρεται: 

 

Μπροστά στο μείζον και διαχρονικό πρόβλημα της βιομηχανικής ρύπανσης στην περιοχή μας αφήσαμε τη σημερινή διοίκηση του Δήμου Καβάλας να εφαρμόσει την πολιτική της. Δηλαδή το ΜΗΔΕΝ, όπως συμβαίνει και με όλα τα σοβαρά και τα λιγότερο σοβαρά ζητήματα του Δήμου Καβάλας. 

 

Συμφωνήσαμε να αγοράσει σταθμό μέτρησης της ρύπανσης ο Δήμος όχι όμως η Δημωφέλεια, γιατί στην περίπτωση αυτή θεωρούμε ότι θα υπάρξουν νομικά προβλήματα που θα καθυστερήσουν την αγορά. 

 

Η αμετροεπής πρόεδρος της Δημωφέλειας ενεργεί κλείνοντας το μάτι στους συγχωριανούς της. Λειτουργεί μικροπολιτικά αλλά δεν πείθει πως ενδιαφέρθηκε πραγματικά για το συγκεκριμένο πρόβλημα. Το ίδιο και η αρχηγός της, η δήμαρχος Καβάλας. 

 

Από την πρόσφατη ομοβροντία δελτίων τύπου που εξαπέλυσε η πρόεδρος αντιλαμβανόμαστε σύμφωνα με τα δικά της λόγια τα εξής: «Το 2015 ανατέθηκε στον καθηγητή Γ. Γκαϊτατζή να μετρήσει επί τριμήνου (!) την ατμοσφαιρική ρύπανση. Το ίδιο έγινε και το 2016. Οι ηλεκτρονικές μετρήσεις οδήγησαν στην απόφαση να αγοραστεί ο σταθμός. Μέσα στο 2017 η αγορά του σταθμού περιελήφθη στον προϋπολογισμό και ωρίμασαν οι σχετικές μελέτες». 

 

Αν δεν κάνουμε λάθος διανύουμε το έτος 2018. Προχτές ψηφίστηκε η αναμόρφωση του προϋπολογισμού της Δημωφέλειας και εγκρίθηκε από την πλειοψηφία πίστωση 85.000€ για την αγορά (που σημαίνει ότι δεν υπήρχε πρόβλεψη στον προϋπολογισμό). Η πρόεδρος μάς παρουσίασε τις άτυπες προδιαγραφές του μηχανήματος -καμιά μελέτη σκοπιμότητας, καμιά μελέτη τεχνικών προδιαγραφών από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Όλα λοιπόν στον βρόντο, για το θεαθήναι, τυχαία, αποσπασματικά, με καθυστερήσεις (χάθηκαν, όπως ομολογεί η πρόεδρος, το 2016, το 2017 και το μισό 2018), με κίνδυνο να χαθεί κι άλλος πολύτιμος χρόνος!

 

Καλύτερα τα μέλη της σημερινής διοίκησης να σωπαίνουν. Δεν κάνουν που δεν κάνουν δουλειά, τουλάχιστον ας μη το παραδέχονται δημόσια και με δελτία τύπου».