Στις αρχές Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ένα διήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα οδικής συμπεριφοράς στην πόλη της Καβάλας, από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», που θα απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων.

Η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα αποδέχθηκε την πρόταση της Προέδρου του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Καβάλας Μαρίας Οικονομίδου, να χρηματοδοτήσει ο Δήμος τη διοργάνωση του προγράμματος, κατά την επίσκεψή της στο Δημαρχείο, μαζί με τον Πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλας, Πέτρο Πετρόπουλο  και τον Προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Απόστολο Βαγενά. 

Κατά το εκπαιδευτικό διήμερο, μεταξύ άλλων, θα υπάρχει στη διάθεση των μαθητών προσομοιωτής, στον οποίο περίπου 350 μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν, ως αυριανοί οδηγοί, τις επιπτώσεις από την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοολούχων ποτών και ναρκωτικών ουσιών. 

Σύμφωνα με τη δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα ο Δήμος θα στηρίζει πάντα τέτοιες προσπάθειες για την ενημέρωση και την εμπέδωση από τους μαθητές των κανόνων οδικής συμπεριφοράς, προκειμένου να μειωθούν στο ελάχιστο στο μέλλον τα θύματα της ασφάλτου, αφού τα τροχαία συμβάντα είναι η πρώτη αιτία θανάτου για τους νέους μας.