Άνοιξαν το μεσημέρι της Τετάρτης 15 Μαΐου οι προσφορές για την αξιοποίηση της πρώην Ορθοπεδικής κλινικής του Σανατορίου οι οποίες κατατέθηκαν έπειτα από πρόσκληση της Ιατρικής Εταιρίας Καβάλας όπου ανήκει το ακίνητο. Συγκεκριμένα η πρόσκληση ενδιαφέροντος αφορούσε την εκμίσθωση εκτάσεως (4) τεσσάρων  στρεμμάτων με κτίσματα, ιδιοκτησίας της, που βρίσκεται στην τοποθεσία Σανατόριο (πρώην Ορθοπεδική Κλινική) στην Καβάλα.

 

Οι προσφορές κατατέθηκαν από δυο επιχειρηματίες έναν από τη Δράμα κι έναν από την Καβάλα. Ο ένας από τους δυο ζητά το ακίνητο για να το μετατρέψει σε ξενοδοχείο ενώ ο άλλος σε επιχείρηση ιατρικού ενδιαφέροντος, είτε γηροκομείο, είτε κλινική αποκατάστασης, είτε κλινική μονάδας τεχνητού νεφρού, καθώς ακόμα δεν έχει αποφασίσει που ακριβώς θα στραφεί ως προς το αντικείμενο.

 

Η Ιατρική Εταιρία πάντως αφενός θέλει να αυξήσει τα έσοδά της και να αξιοποιήσει την περιουσία που της ανήκει, αφετέρου δεν θέλει να παρεκκλίνει από τους σκοπούς για τους οποίους ιδρύθηκε.

 

Να σημειωθεί ότι το τίμημα του μισθώματος υπολογίζεται περίπου στις 50.000 ευρώ ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο ο επενδυτής που θα επιλεγεί να καταβάλλει στην Ιατρική Εταιρία ένα ποσό που θα αντιστοιχεί στο 2-3% του τζίρου της επένδυσης.

 

Χθες Τετάρτη οι φάκελοι των προσφορών άνοιξαν στα γραφεία της Ιατρικής Εταιρίας στον Αμυγδαλεώνα, παρουσία των δυο επενδυτών και του διοικητικού συμβουλίου του φορέα.