Κατασκευή από οπλισμένο σκυρόδεμα επιχείρησε να κατασκευάσει το πρωί της Τετάρτης 7 Μαρτίου 2018 ένας ιδιώτης στην περιοχή των Αμμολόφων, παρεμβαίνοντας σε μια περιοχή με πολύ αυστηρή προστασία, σε επίπεδο περιβάλλοντος και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, στον αιγιαλό.

 

Οι εργασίες έγιναν αντιληπτές από κατοίκους της περιοχής ενώ άλλος επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται τα καλοκαίρια στην περιοχή, προχώρησε και σε καταγγελία. Υπήρξε παρέμβαση της Αστυνομίας, οι εργασίες σταμάτησαν και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες κινήθηκε διαδικασία βεβαίωσης προστίμων.

 

Το πότε ακριβώς θα απομακρυνθούν οι κατασκευές που πρόλαβε να κάνει πάνω στην άμμο ο επιχειρηματίας, είναι άγνωστο για την ώρα.

 

Ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, ερωτηθείς σχετικά από το KavalaNews.GR είπε ότι οι δημοτικές υπηρεσίες έχουν επιληφθεί του ζητήματος και δεν υπάρχει περιθώριο για να να νομιμοποιηθεί ή να παραμείνει τέτοια κατασκευή.

 

«Η νομοθεσία είναι συγκεκριμένη και είναι αυστηρή» είπε σχετικά ο δήμαρχος ο οποίος συμπλήρωσε ότι αν και δεν είναι γνωστό με ακρίβεια το πότε θα γίνει απομάκρυνση, θα γίνει σίγουρα πριν το καλοκαίρι καθώς διαφορετικά δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει η συγκεκριμένη επιχείρηση.

 

Υπενθυμίζεται ότι η παραλία των Αμμολόφων, που ανήκει στην Εταιρία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) χρησιμοποιείται από τον Δήμο Παγγαίου (παλαιότερα του Δήμου Ελευθερών) με συμβάσεις παραχώρησης χρήσης. Οι συμβάσεις αυτές ήταν ετήσιες ώσπου τον Φεβρουάριο του 2017 δόθηκαν από την ΕΤΑΔ προς τον Δήμο για 2+1 έτη.

 

Προϋπόθεση για να παραμείνει σε ισχύ η παραχώρηση είναι η τήρηση των όρων της συμφωνίας, η οποία μεταξύ άλλων προβλέπει και προστασία του περιβάλλοντος. Στο πλαίσιο αυτό, έμπαιναν οι βάσεις για την κατασκευή (με ευθύνη των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή) 7 νέων beach bar που βάσει σχεδίου πρέπει να είναι ξύλινοι, λυόμενοι και ομοιόμορφοι οικίσκοι. Το δε σχέδιο είχε εγκριθεί και από αρχιτεκτονική επιτροπή.