Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η παρουσία της Καβάλας στις τουριστικές εκθέσεις Βουκουρεστίου και Βελιγραδίου όπου η «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» συμμετείχε με αυτόνομα περίπτερα. Οι αποστολές της επιχείρησης στις δύο αυτές εκθέσεις, είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τον τουριστικό προορισμό "Καβάλα"  τόσο στους  τουριστικούς πράκτορες και διαμορφωτές κοινής γνώμης μέσω Β2Β συναντήσεων, όσο και στο ευρύ κοινό που παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν στις δύο πρωτεύουσες, κατέκλυσε τους εκθεσιακούς χώρους αναζητώντας προτάσεις για τις διακοπές και τα ταξίδια του.

 

Κατά την διάρκεια και των δύο εκθέσεων παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο εξωτερικό η πρωτοβουλία Kavala Tales of Taste  που υλοποιεί η Δημωφέλεια και αφορά τον γαστρονομικό τουρισμό,  η οποία διαφοροποιεί το τουριστικό μας προϊόν και η οποία έτυχε θερμής υποδοχής . Επιπλέον υπήρξε ειδική προβολή για το Air Sea Show και τις υπόλοιπες εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Καβάλας καθ' όλη την διάρκεια του έτους.

 

Την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου η Πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης και Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής του δήμου μας  Αναστασία Ιωσηφίδου , παρουσίασε την Καβάλα  σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΕΟΤ Ρουμανίας,  με  κοινό που αποτελούνταν από τουριστικούς πράκτορες και εκπροσώπους των ΜΜΕ . Στους παρευρισκόμενους προκάλεσαν ιδιαίτερη εντύπωση τα στοιχεία που τους παρουσιάστηκαν από την πρόσφατη έρευνα ικανοποίησης επισκεπτών που αφορούν τους Ρουμάνους τουρίστες , ενώ στο τέλος της εκδήλωσης έγινε παρουσίαση τοπικών προϊόντων σε συνεργασία με επιχειρήσεις του δήμου μας ,  τα οποία και προσφέρθηκαν στους συμμετέχοντες .

 

Επιπλέον η κα Ιωσηφίδου είχε ιδιαίτερη συνάντηση μισής ώρας με τον Πρόεδρο του ΕΟΤ Χαράλαμπο Καρίμαλη με τον οποίο συζήτησε θέματα που αφορούν την σημασία των  κάθετων  οδικών αξόνων  των Βαλκανίων στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας καθώς και το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο μεθοριακός σταθμός Νυμφαίου , καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα διέλευσης από αυτόν , τουριστικών λεωφορείων άνω των 9 θέσεων. Τέλος συζητήθηκε το θέμα της έλλειψης τουριστικών κλινών στην περιοχή μας και η αξιοποίηση των καπναποθηκών και των εγκαταλελειμμένων κτιρίων της πόλης αλλά και των παραδοσιακών κτιρίων της χερσονήσου της Παναγίας . Ο Πρόεδρος του ΕΟΤ , ο οποίος είναι αρχιτέκτονας στο επάγγελμα , έδειξε προσωπικό  ενδιαφέρον για το ζήτημα αυτό και ζήτησε να του αποσταλούν περισσότερα στοιχεία προκειμένου ο Οργανισμός να συμβάλει από την πλευρά του,  ώστε  να προωθηθούν  οι προτάσεις που έχει καταθέσει ο Δήμος Καβάλας . 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ