Με μεγάλη συμμετοχή εκπροσώπων καταστημάτων εστίασης ξεκίνησαν σήμερα, σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της πόλης μας, τα σεμινάρια της  πρωτοβουλίας για τη γαστρονομία, με τίτλο  «Καβάλα - Ιστορίες Γεύσεων/Kavala – Tales of Taste», που διοργανώνει η Δημωφέλεια με αρωγούς το Επιμελητήριο Καβάλας, το Σωματείο Διευθυντών Εστιατόρων – Ταβερνών – Εξοχικών Κέντρων Καβάλας και τον Σύνδεσμο Ξενοδόχων Ν. Καβάλας.

 

Η εν λόγω πρωτοβουλία υλοποιείται από τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ μετά από απόφαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Καβάλας και αφορά στη συγκρότηση και ανάδειξη της γαστρονομικής ταυτότητας της Καβάλας και την προώθηση της πόλης ως γαστρονομικού προορισμού.

 

Μέχρι σήμερα η Διεύθυνση Ανάπτυξης & Περιβάλλοντος της επιχείρησης σε συνεργασία με τον βραβευμένο με αστέρι Michelin καβαλιώτη executive chef Νίκο Φωτιάδη, κατάρτισαν έναν πρώτο κατάλογο τοπικών συνταγών, παραδοσιακών προϊόντων και τοπικών παραγωγών, καθώς και μια προμελέτη με προδιαγραφές για την εκπόνηση ενός τοπικού συμφώνου ποιότητας.

 

Η ταυτότητα της πρωτοβουλίας σχεδιάστηκε από τον δημιουργό του τουριστικού λογοτύπου της πόλης κ. Σάββα Σαββίδη και βασίζεται στο βασικό πυρήνα του εγχειρήματος, που είναι η πολυπολιτισμική γαστρονομική παράδοση και οι αφηγήσεις που τη συνοδεύουν.

 

Το σημερινό σεμινάριο, πρώτο από μια σειρά τεσσάρων που θα ακολουθήσουν, με τη συμμετοχή επαγγελματιών της εστίασης, χαιρέτισε η Πρόεδρος της επιχείρησης Αναστασία Ιωσηφίδου, η οποία αναφέρθηκε στην σημασία που αποδίδει ο Δήμος Καβάλας στον γαστρονομικό τουρισμό, καθώς εμπλουτίζει τη συνολική ταξιδιωτική εμπειρία που αποκομίζει ο επισκέπτης από τον προορισμό Καβάλα και συνάμα συμβάλλει σημαντικά στην επέκταση της τουριστικής περιόδου.

 

Επιπλέον, αναφέρθηκε στα πολλαπλά οφέλη της συγκεκριμένης δράσης στις επιχειρήσεις και την τοπική οικονομία.

 

Τη σκυτάλη έλαβε ο κ. Φωτιάδης, ο οποίος αρχικά, στο θεωρητικό μέρος, παρουσίασε προτάσεις και κανόνες για το στήσιμο του καταλόγου ενός καταστήματος και ακολούθως, στο πρακτικό μέρος, προχώρησε σε μαγειρική επίδειξη τριών τοπικών συνταγών.

 

Η δράση θα συνεχιστεί με το δεύτερο σεμινάριο να πραγματοποιείται στις 21 Φεβρουαρίου, ενώ η Πρόεδρος της επιχείρησης ανακοίνωσε και τη διοργάνωση Φεστιβάλ Γαστρονομίας της Καβάλας, από 19 έως 25 Μαρτίου, σε πολύ γνωστό εστιατόριο των Αθηνών, όπου την πρώτη ημέρα αυτού θα υπάρξει ειδική παρουσίαση σε εκπροσώπους των ΜΜΕ, δημοσιογράφους εξειδικευμένων περιοδικών και εντύπων με θέμα την γαστρονομία, food bloggers, κλπ, ενώ τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδος το εστιατόριο θα προσφέρει στους πελάτες του αποκλειστικά πιάτα από το τοπικό μας συνταγολόγιο.