Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον δράστη να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετά ρυμουλκούμενου (τρέιλερ) και να μεταφέρει, παράνομα, στην ενδοχώρα τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους είχε αποκρύψει σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο τρέιλερ.

 

Συνελήφθη στις 31-10-2017 το πρωί, στην Εθνική Οδό Αρδανίου – Ορμενίου (ύψος οικισμού Κισσαρίου), από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας και του Αστυνομικού Τμήματος Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, 42χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες. Δύο από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Ιράν και ένας υπήκοος Σομαλίας.

 

Σε βάρος του διακινητή σχηματίσθηκε δικογραφία για παράνομη μεταφορά – προώθηση μη νόμιμων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για την ανθρώπινη ζωή.

 

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον δράστη να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετά ρυμουλκούμενου (τρέιλερ) και να μεταφέρει, παράνομα, στην ενδοχώρα τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους είχε αποκρύψει σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο τρέιλερ.

 

Σημειώνεται ότι από τη μορφολογία κατασκευής της κρύπτης, την απουσία επαρκούς εξαερισμού, καθώς και ότι η μοναδική πόρτα εισόδου-εξόδου στον χώρο αυτό ήταν ασφαλισμένη, θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των διακινούμενων.

 

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα, το ρυμουλκούμενο και ένα κινητό τηλέφωνο.

 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.