Με απόλυτη επιτυχία στέφτηκε η εκδήλωση-συζήτηση που διοργάνωσε η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας, με θέμα: ’’Ενίσχυση της πολιτιστικής δημιουργίας’’ με συνομιλητή τον ηθοποιό-συνδικαλιστή και μέλος της γραμματείας του Τμήματος Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Ρήγα Αξελό, που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του ξενοδοχείου Galaxy Airotel, στις 2/10/2017.

 

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να τεθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι του πολιτισμού στην Π.Ε. Καβάλας και να επεξεργαστούν από κοινού προτάσεις και ιδέες που θα οδηγήσουν στην αντιμετώπισή τους.

 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μέλη πολιτιστικών συλλόγων και φορέων, καθώς και πολλοί πολίτες με πνευματικές ανησυχίες, όπου σε μια πραγματικά δημιουργική συζήτηση, κατέθεσαν τις απόψεις, τους προβληματισμούς και τις προτάσεις του για την ανάπτυξη της πολιτιστικής δραστηριότητας στον τόπο μας. 

 

Μεταξύ άλλων εκφράστηκε η έντονη αγωνία των ανθρώπων του χώρου, για τη φθίνουσα πορεία της πολιτιστικής δραστηριότητας στην περιοχή.

 

Ο κ.Αξελός παρότρυνε τους παρευρισκόμενους να συντονίσουν τις ενέργειές τους για κοινά προγράμματα και εκδηλώσεις αλλά και για διεκδίκηση από τους Δήμους (των αυτονόητων) παροχών (όπως στέγης), για την ανάπτυξη της πολιτιστικής τους δράσης.

 

Παράλληλα δεσμεύτηκε από τη μεριά του να μεταφέρει τα συμπεράσματα της εκδήλωσης στο Τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ και να ενεργήσει για την υλοποίησή τους.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας δεσμεύεται να παράσχει κάθε είδους βοήθεια προς τους πολιτιστικούς φορείς και συλλόγους, όποτε αυτό του ζητηθεί.

 

Συντονιστικό Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΒΑΛΑΣ