Την τελευταία δεκαετία περίπου οι δημόσιες υπηρεσίες έκαναν προσλήψεις μόνο εποχιακών υπαλλήλων, χωρίς να υπάρχει κάποιος διαγωνισμός που θα καλύπτει τα πραγματικά τους κενά.

 

Αυτή τη φορά περιμένουμε δύο διαγωνισμούς με θέσεις μονίμων για τα ΕΛΤΑ και τον ΟΑΕΔ σε Καβάλα και Θάσο.

 

Μπορεί οι θέσεις να είναι λίγες αλλά οι πληροφορίες για μόνιμες θέσεις έχουν ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών πολιτών.

 

Οι προσλήψεις στα ΕΛΤΑ θα γίνουν με βάση διαγωνισμό που θα βγει στη δημοσιότητα προς τα τέλη Νοέμβρη ή αρχές Δεκέμβρη. Θα περιλαμβάνει θέσεις σε όλη την Ελλάδα κυρίως στις ειδικότητες ταχυδρόμων και υπαλλήλων εσωτερικής εκμετάλλευσης.

 

Οι πληροφορίες για το νομό Καβάλας αναφέρονται σε 7 θέσεις, εκ των οποίων οι 3 στην πόλη και η μία στη Θάσο.

 

Στις πόλεις θα υπάρχουν θέσεις διοικητικών υπαλλήλων, οδηγών, διαμετακομιστών, μηχανοτεχνικών κ.α. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί από το ΑΣΕΠ και είναι ο πρώτος για μόνιμες θέσεις στα ΕΛΤΑ εδώ και 10 χρόνια.

 

Για τις περισσότερες θέσεις θα απαιτείται πτυχίο ΙΕΚ ή απολυτήριο Λυκείου. Για τους διανομείς θα ζητείται και δίπλωμα μοτοποδηλάτου ενώ για τους εσωτερικούς υπαλλήλους θα ζητείται γνώση ηλεκτρονικών υπολογιστών.

 

Πριν από την προκήρυξη για τα ΕΛΤΑ αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα η προκήρυξη για τον ΟΑΕΔ η οποία έχει λάβει ήδη την τελική της μορφή κι έχει οριστικοποιηθεί η κατανομή των θέσεων ανά φορέα και ειδικότητα.

 

Αναμένεται το πρώτο 15ήμερο του Νοέμβρη και αφορά σε 360 μόνιμες θέσεις πανελλαδικά, εκ των οποίων 305 θέσεις κλάδου ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού και 55 θέσεις κλάδου ΤΕ Διοικητικού – Λογιστικού.

 

Για τον ΟΑΕΔ Καβάλας και τον ΟΑΕΔ Θάσου έχει οριστεί μόλις από μία θέση ΠΕ Εργασιακού Συμβούλου Εργοδοτών.

 

Στην Ξάνθη μία θέση ΠΕ συμβούλου εργοδοτών, δύο θέσεις ΠΕ συμβούλου ανέργων και μία θέση ΤΕ συμβούλου ανέργων.

 

Στη Ροδόπη 1 θέση ΠΕ συμβούλου εργοδοτών, 3 θέσεις ΠΕ συμβούλου ανέργων και 1 θέση ΤΕ συμβούλου ανέργων.

 

Στον Έβρο 1 ΠΕ Εργοδοτών, 2 ΠΕ ανέργων, 1 ΤΕ ανέργων.

 

Καμία θέση δεν προβλέφθηκε για τη Δράμα.