Συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης 4 άτομα κατηγορούμενα κατά περίπτωση για διακίνηση και μεταφορά ναρκωτικών

 

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων πάνω από 4 κιλά ακατέργαστης κάνναβης και 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας

 

Συνελήφθησαν χθες (4-10-2017) το μεσημέρι, στο νομό Καβάλας, κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, τέσσερις (4) αλλοδαποί, τρεις υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 24, 25 και 26 ετών και ένας 22χρονος υπήκοος Γερμανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακίνηση και μεταφορά ναρκωτικών, κατά περίπτωση.

 

Η συγκεκριμένη επιχείρηση οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, του Αστυνομικού Τμήματος Θάσου και του Αστυνομικού Σταθμού Ορφανίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας. 

 

Από την κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και τις αστυνομικές έρευνες προέκυψε ότι ο 24χρονος δίνοντας εντολές στους άλλους τρεις δράστες κανόνισε τη μεταφορά μεγάλης ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης στο νησί της Θάσου. Ειδικότερα, προέκυψε ότι χθες το πρωί, σε οικισμό της Καβάλας, αρχικά ο 26χρονος παρέδωσε στον 22χρονο τέσσερις (4) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 3.880 γραμμαρίων.

 

Στη συνέχεια, στην ευρύτερη περιοχή της Καβάλας, ο 22χρονος παρέδωσε τις συσκευασίες με τα ναρκωτικά στον 25χρονο, προκειμένου αυτός με τη σειρά του να τα μεταφέρει στη Θάσο και να τα παραδώσει στον 24χρονο.

 

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, στην Εθνική Οδό Καβάλας – Ξάνθης, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 25χρονο να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, τις 4 συσκευασίες με την ακατέργαστη κάνναβη.

 

Επίσης, στο Λιμένα Θάσου, εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο δράστες, ηλικίας 24 και 22 ετών, οι οποίοι ανέμεναν τον 25χρονο, ενώ σε οικισμό της Καβάλας συνελήφθη και ο τέταρτος δράστης.  

 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν «καβάτζα», σε  δασική περιοχή της Θάσου, όπου ο 24χρονος είχε αποκρύψει, 14 νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 142,9 γραμμαρίων και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.  

 

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, ακατέργαστη κάνναβη βάρους 4.022,9 γραμμαρίων, 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, 1 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και 4 κινητά τηλέφωνα.

 

Σημειώνεται ότι ο 26χρονος κατηγορείται και για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, διότι είναι καταχωρημένος στον κατάλογο ανεπιθύμητων αλλοδαπών και είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα, ενώ οι δύο δράστες, ηλικίας 24 και 22 ετών κατηγορούνται επίσης για αντίσταση, καθόσον αντιστάθηκαν στους αστυνομικούς κατά τη σύλληψή τους.

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.