Για θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας μίλησε το μεσημέρι της Δευτέρας 16 Οκτωβρίου ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε ο ίδιος, στα γραφεία της ΝΟΔΕ της ΝΔ, πλαισιωμένος από τον Μπάμπη Δράκο και τον Ιορδάνη Παπαντίδη.

 

Σχετικά με την επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος έκανε μεν λόγο για «μια καλή συγκυρία» αλλά τόνισε ότι το ζητούμενο είναι το περιεχόμενο της συζήτησης των δύο ηγετών. Είπε μεταξύ άλλων: «Είναι δεδομένο ότι οι Αμερικανοί θα ζητήσουν εκχώρηση της Σούδας για αρκετά χρόνια. Τι θα ζητήσει σε αντάλλαγμα ο πρωθυπουργός; Θα ζητήσει τη θετική στάση των Αμερικανών στις γεωπολιτικές μας θέσεις ή θα ζητήσει απλώς να ασκηθεί πίεση στο Δ.Ν.Τ να χαλαρώσει τη στάση του για να κλείσει η τρίτη αξιολόγηση; Αυτή τη στιγμή το ζητούμενο για το Δ.Ν.Τ είναι να ξεκαθαρίσει ο ρόλος τους και οι απαιτήσεις του για τα πλεονάσματα».

 

Σχετικά με το Νόμο για την ταυτότητα φύλου, το χαρακτήρισε «μικρής σημασίας» αλλά σχολίασε ότι «η κυβέρνηση ψήφισε το νομοσχέδιο με απώλειες και με τη στήριξη άλλων κομμάτων». Επισήμανε επίσης ότι υπήρξαν «απώλειες» κάνοντας αναφορά στους Ανεξάρτητους Έλληνες. «Ό,τι και να πω είναι λίγο, ψήφισαν ναι επί της αρχής και παρών σε όλα τα άλλα άρθρα. Αυτό δείχνει ότι η κυβερνητική συνοχή έχει διαρραγεί μετά από αυτό. Για τη ΝΔ που είχα την τιμή να εισηγηθώ αυτό το νομοσχέδιο φάνηκε δεμένη και αυτό φάνηκε».

 

Σχετικά με το βίντεο τουριστικής προβολής της Περιφέρειας ΑΜΘ και του αγωγού TAP, ο βουλευτής Νίκος Παναγιωτόπουλος, ερωτηθείς σχετικά, δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του.

 

«Όταν σε αυτό λείπει η Θάσος αλλά και το Παγγαίο καταλαβαίνω ότι πρόκειται για μισή δουλειά άρα κακή δουλειά. Δε γίνεται να λείπει η Θάσος. Θα περιμένω να διορθωθεί. Διάβασα το άρθρο του κ. Χατζηεμμανουήλ (δείτε σχετικά εδώ). Το έθεσε πολύ σωστά και επισημαίνει ότι δεν υπάρχει ‘Δυτική Θράκη’ ούτε ‘χριστιανική πλειονότητα’».

 

Να μην βάζουμε από την πίσω πόρτα ζητήματα, δίνοντας εμείς δικαιώματα σε πάγιες απαιτήσεις κάποιας άλλης πλευράς, με αντίκτυπο στο πολύ ευαίσθητο και με πολιτικές προεκτάσεις ζήτημα της Θράκης. Ας μην δίνουμε εμείς δικαιώματα με τις επιλογές μας σε αυτούς που επιχειρηματολογούν εναντίον της πατρίδας μας. Εκόντες, άκοντες, δημιουργούμε από μόνοι μας ένα θέμα με εθνικές προεκτάσεις. Εκτός από την παράλειψη του βασικού πόλου τουρισμού της Περιφέρειάς μας, αλλά και του ανερχόμενου προορισμού του Παγγαίου, προκύπτει ζήτημα που θέλει πολύ προσεκτικό χειρισμό.

 

Πάντως ο βουλευτής διευκρίνισε ότι τα λεγόμενά του δεν αποτελούν κριτική στην Περιφέρεια αλλά μίλησε για «γκάφα του TAP».

 

Ερωτηθείς σχετικά με την αλλαγή όδευσης του αγωγού TAP ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε: «σε κάθε συζήτηση και όποτε μου ζητήθηκε η γνώμη μου επισήμανα ότι πρέπει να αποφευχθεί η όδευση μέσα από τους αρχαιολογικούς χώρους. Το πλάνο για τους Φιλίππους είναι η ενοποίηση του αρχαιολογικού χώρου. Ο TAP θα πρέπει να εξασφαλίσει ότι δεν θα περάσει από εκεί. Θεωρώ ότι είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει η όδευση. Όσο ολοκληρώνεται το έργο, τόσο θα μειώνονται οι πιθανότητες για αλλαγή όδευσης. Το θέμα είναι ότι πρέπει να υπάρξουν οφέλη για την Καβάλα έτσι όπως διαμορφώθηκε η κατάσταση».