Την αντίδραση του αρχιμανδρίτη Παύλου προκάλεσαν τα δημοσιεύματα περί διαδοχής στη Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου.

 

Η αρχή έγινε από πολλές αναρτήσεις πολιτών, μεταξύ των οποίων και δημόσια πρόσωπα, στο facebook και κορυφώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 2 Αυγούστου με τη δημόσια, ανοιχτή επιστολή του δικηγόρου της Καβάλας Δημήτρη Αποστολίδη προς τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

 

Με μία λιτή επιστολή προς τον τοπικό Τύπο, ο αρχιμανδρίτης Παύλος επισημαίνει ότι είναι και πρόωρη και ανοίκεια η συζήτηση για τον διάδοχο του μητροπολίτη, όταν το σκήνωμα του μακαριστού Προκόπιου «είναι ακόμη νωπό».

 

Συγκεκριμένα, ο αρχιμανδρίτης Παύλος Κίτσος αναφέρει:  

 

«Κατ’αυτάς τας ημέρας κυκλοφορούν εις τα ηλεκτρονικά διαδυκτιακά μέσα προτάσεις περί πληρώσεως της έδρας της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, γεγονός το οποίον θεωρούμεν πρόωρον και ανοίκειον, καθότι το σκήνωμα του μακαριστού μας πατρός Μητροπολίτου Προκοπίου νωπόν κείται εν τω τάφω.

 

Φρονώ ότι η ποιμαίνουσα Εκκλησία μας καιρώ τω δέοντι και τη καθοδηγήσει του Αγίου Πνεύματος θα δώσει την ως Εκείνο κρίνει λύσιν.

 

Αρχιμ. Παύλος Κίτσος»