Παύλος Κίτσος

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών τελέστηκε σήμερα, Πέμπτη 9 Νοεμβρίου η χειροτονία του Επισκόπου Θεσπιών κ. Παύλου, από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο.

Το πρωί της Πέμπτης 9 Νοεμβρίου στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών η χειροτονία του πατέρα Παύλου Κίτσου σε επίσκοπο Θεσπιών.

Ο Αρχιμανδρίτης Παύλος Κίτσος, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, εξελέγη από την Ιερά Σύνοδο της ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, βοηθός Επίσκοπος υπό τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Θεσπιών.

Η νέα εκκλησιαστική χρονιά αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και σε σύντομο χρονικό διάστημα τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος

Ο ιεροκήρυκας της μητρόπολης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου π. Παύλος Κίτσος είναι σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το  οrthodoxtimes.gr να έχει στο μυαλό του για αντικαταστάτη του μητροπολίτη Δράμας Παύλου ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή ξαφνικά.

Καθώς σε κάθε θεία Λειτουργία ομολογούμε την πίστη μας στον ένα Θεό, διακηρύσσοντας  την πίστη με την απαγγελία του Συμβόλου της πίστεως, ο διάκονος μας προτρέπει σθεναρά: «στώμεν καλώς».

Η μέλλουσα Κρίση είναι θεμελιώδης πίστη της χριστιανικής διδασκαλίας, η οποία θα επισυμβεί στο τέλος αυτού του πρόσκαιρου κόσμου και περιγράφεται σαφέστατα στο ευαγγέλιο το

Στην Καβάλα θα βρεθούν μαθητές από 15 μουσικά σχολεία της χώρας με αφορμή το φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία» που διοργανώνει για 3ησυνεχόμενη χρονιά από τις 10 έως τις 13 Μαΐου ο Δήμος Καβάλας σε συνεργασία με το μουσικό σχολείο Καβάλας και τη Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου. 

Μετά την αιφνίδια εκδημία εις Κύριον, του μακαριστού Ποιμενάρχη μας κυρού Προκοπίου και με αφορμή το θέμα του προσώπου διαδοχής  του, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νέστου, αποφάσισε με ομ

Την αντίδραση του αρχιμανδρίτη Παύλου προκάλεσαν τα δημοσιεύματα περί διαδοχής στη Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου.