

Το φιλανθρωπικό σωματείο “Παιδική Χαρά” που στηρίζει παιδιά με απειλητικές για την ζωή τους ασθένειες, ενημέρωσε πως ο 18χρονος Γιώργος από τη Θάσο, έφυγε από τη ζωή.
Το σωματείο τον στήριξε τα τελευταία χρόνια με την ασθένεια που αντιμετώπισε.
Το σωματείο ανέφερε αναλυτικά τα εξής:
«Σήμερα, στις 10:00 το πρωί, ο Γιώργος μας ξεκουράστηκε.
Ο Γιώργος από τη Θάσο. Με τα πανέμορφα γαλάζια μάτια και το βλέμμα που κοιτούσε πάντα μπροστά. Κρατάμε στη μνήμη μας αυτά τα μάτια. Το φως τους. Τη δύναμή τους. Την αξιοπρέπεια με την οποία πάλεψε.
Ένα παιδί που μεγάλωσε σε μια μονογονεϊκή οικογένεια, μόνο με τη μαμά του — μια μαμά που στάθηκε βράχος σε κάθε βήμα αυτής της διαδρομής. Μια οικογένεια που είχαμε την τιμή να στηρίξουμε ως Παιδική Χαρά.
Ο Γιώργος διαγνώστηκε με σάρκωμα Ewing. Και το κέρδισε. Νίκησε μια φορά. Και τότε άρχισε να κάνει όνειρα. Για μια όμορφη ζωή που άνοιγε μπροστά του. Ήταν έφηβος, λίγο πριν την ενηλικίωση. Είχε σχέδια, ελπίδες, χαμόγελο.
Δυστυχώς η νόσος υποτροπίασε. Και πάλεψε ξανά. Σχεδόν έναν ολόκληρο χρόνο. Με αξιοπρέπεια, με δύναμη που ξεπερνούσε την ηλικία του, με μάτια που δεν σταμάτησαν ποτέ να λάμπουν.
Σήμερα το πρωί, μετά από έναν διπλό αγώνα ζωής, αναπαύθηκε.
Η θλίψη μας είναι βαθιά. Μα πιο βαθιά είναι η τιμή που τον γνωρίσαμε. Που περπατήσαμε έστω ένα κομμάτι αυτής της γενναίας διαδρομής δίπλα του.
Στη μαμά του στέλνουμε όλη μας την αγάπη και μια αγκαλιά που δεν χωρά σε λέξεις.
Ο Γιώργος δεν θα ξεχαστεί. Θα είναι για πάντα το παιδί που μας έμαθε τι σημαίνει να παλεύεις δύο φορές. Καλό ταξίδι, γλυκό μας αγόρι.»