Στο πλαίσιο του προγράμματος «Ευαισθητοποίηση των νομίμων μεταναστών για την οικονομική και κοινωνική τους ενσωμάτωση /Ι- PARTICIPATE» που χρηματοδοτείται από τη Γενική Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης υλοποιεί ως εταίρος, μια σειρά από σεμινάρια που απευθύνονται στα τοπικά συμβούλια ένταξης μεταναστών (ΣΕΜ), συλλόγους μεταναστών και μεμονωμένους μετανάστες.

Το έργο I-PARTICIPATE έχει ως στόχο να αντιμετωπίσει το χαμηλό επίπεδο της δημοκρατικής συμμετοχής των μεταναστών σε τοπικό επίπεδο και τη χαμηλή συμμετοχή τους στο δημόσιο διάλογο και στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων.

Οι χώρες που συμμετέχουν στο έργο I-PARTICIPATE είναι η Ιταλία, η Πορτογαλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ελλάδα (Περιφέρεια ΑΜΑΘ), η Ισπανία και η Γερμανία (μέσω της ΜΚΟ Freiburg 100%).

Ήδη έχουν υλοποιηθεί διήμερα σεμινάρια στη Δράμα (9 και 10 Φεβρουαρίου) και στην Καβάλα (11 και 12 Φεβρουαρίου-Δημοτική Βιβλιοθήκη). Θα ακολουθήσουν σεμινάρια στη Θάσο και στις πόλεις της Ξάνθης, Κομοτηνής, Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα: www.iparticipate.eu

Πληροφορίες για τα σεμινάρια στο 2510-211063

 

(η ανακοίνωση δεν λέει ούτε που έγιναν τα σεμινάρια ούτε που θα γίνουν ενώ η ιστοσελίδα είναι γραμμένη στα αγγλικά χωρίς πολλές λεπτομέρειες)