Εκτελούσαν «μαϊμού» μεταφορές με φορτηγό με πλαστές πινακίδες εξαπατώντας επιχειρηματίες σε Καβάλα και Λάρισα. Από τις έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, εξακριβώθηκε η εμπλοκή 36χρονου Έλληνα σε δύο υποθέσεις απάτης σε βάρος επιχειρήσεων, που διαπράχθηκαν τον Οκτώβριο του 2015. Σε βάρος του 36χρονου και ενός άγνωστου μέχρι στιγμής δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.

Η διερεύνηση των δύο υποθέσεων ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία των επιχειρήσεων που εξαπατήθηκαν.

Σύμφωνα με την πρώτη επιχείρηση, την 14-10-2015, εμφανίστηκε στις εγκαταστάσεις της στο Νομό Καβάλας, ένας άγνωστος δράστης, ο οποίος παρουσιάστηκε ως απεσταλμένος της μεταφορικής εταιρείας με την οποία συνεργάζεται η εξαπατηθείσα επιχείρηση και προφασίστηκε ότι θα αναλάμβανε μια συμφωνηθείσα μεταφορά.

Ακολούθως, αφού φόρτωσε σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, 13,5 τόνους βρώσιμης ελιάς, αναχώρησε προκειμένου να τις μεταφέρει σε εταιρεία στην Ιταλία, χωρίς όμως ουδέποτε να πραγματοποιήσει την συμφωνηθείσα μεταφορά. 

Ενεργώντας με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, ο ίδιος δράστης εμφανίστηκε και σε αποθήκη της δεύτερης επιχείρησης στο Νομό Λάρισας, όπου φόρτωσε σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, 24 παλέτες με κάστανα και ακολούθως αναχώρησε προκειμένου να τις μεταφέρει σε εταιρεία στην Ιταλία, χωρίς όμως ουδέποτε να πραγματοποιήσει την συμφωνηθείσα μεταφορά.

Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (τράκτορας), που χρησιμοποιήθηκε και στις δύο απάτες, ανήκει στον 36χρονο, ο οποίος το παραχωρούσε στον άγνωστο μέχρι στιγμής δράστη. Επίσης προέκυψε ότι κατά το χρόνο τέλεσης των παράνομων πράξεων, ο 36χρονος είχε αλλάξει το χρώμα του φορτηγού, καθώς και ότι οι δράστες τοποθετούσαν σε αυτό πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Η δικογραφία έχει υποβληθεί στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.