

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε:
Σήμερα στη Θάσο, τιμώντας τη μνήμη του εποχικού πυροσβέστη Ανδρέα Ανδρεάδη
Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα μνήμης και τιμής για τον Ανδρέα Ανδρεάδη, έναν άνθρωπο που έφυγε πρόωρα από τροχαίο δυστύχημα, μετά από 37 ώρες συνεχούς υπηρεσίας ως εποχικός πυροσβέστης.
Είμαστε εδώ και είμαι εδώ για να τιμήσω τη μνήμη του, για να τιμήσω την αδελφή του, που συνεχίζει την ύπαρξή του και έχει γίνει μία από τους Εποχικούς Πυροσβέστες, για να τιμήσω τον αγώνα των Εποχικών Πυροσβεστών, με τον Πρόεδρό τους και όλους τους Εποχικούς Πυροσβέστες, που βρίσκονται σήμερα εδώ, μαζί με τα παιδιά τους.
Και για να πω πολύ δυνατά, ότι οι πυρκαγιές δεν είναι εποχικές, ότι οι άνθρωποι που πέφτουν στη φωτιά δεν αξίζουν να πετιούνται στα τάρταρα μετά από 6 ή 8 μήνες υπηρεσίας και ότι ο Ανδρέας Ανδρεάδης, που ήταν 20 χρόνια Εποχικός Πυροσβέστης- επί 20 χρόνια 6 μήνες εργασία με πενιχρό μισθό και 6 μήνες ανεργία, 3 μήνες με μηδαμινό επίδομα, 3 μήνες με μηδενικό εισόδημα- δεν ήταν ένας άνθρωπος που η Πολιτεία τον αντάμειψε για την προσφορά του.
Ήταν όμως ένας άνθρωπος που τίμησε την ανθρώπινη ιδιότητα και προσέφερε στην κοινωνία.
Οι πυροσβέστες της μάχιμης υπηρεσίας, Εποχικοί, Πενταετείς, Μόνιμοι και οι Εθελοντές Πυροσβέστες, που πολλές φορές επιχειρούν να μπουν στην υπηρεσία μέσα από την εποχική συνθήκη, είναι εκείνοι τους οποίους πρέπει να ευγνωμονούμε, είναι οι ήρωές μας, είναι εκείνοι που σώζουν ζωές πέφτοντας στη φωτιά και δεν αξίζουν αυτή την μεταχείριση, ούτε αξίζουν να παρακαλάνε για την αξιοπρέπειά τους.
Το ότι είμαστε σήμερα εδώ είναι τιμή στην μνήμη του Ανδρέα Ανδρεάδη, αλλά είναι και υπόσχεση και δέσμευση, την οποία έχει δώσει η αδελφή του και την τιμά, την οποία έχει δώσει ο Θάνος Ψαρόπουλος, ο Πρόεδρος των Εποχικών Πυροσβεστών και την τιμά, την οποία έχουμε δώσει όλοι και όλες όσοι είμαστε σε αυτόν τον αγώνα: ότι δεν θα σταματήσουμε μέχρι να σταματήσει η αδιανόητη συνθήκη της εποχικότητας και μέχρι να στελεχωθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία με τους άξιους μάχιμους πυροσβέστες, που προσφέρουν χωρίς να αναγνωρίζονται.
Τιμή στη μνήμη του Ανδρέα Ανδρεάδη.
Ήταν ένας άνθρωπος στην ηλικία μας, ήταν ένας άνθρωπος που είχε τη ζωή μπροστά του, ήταν ένας άνθρωπος που προσέφερε με ανιδιοτέλεια και οφείλουμε να φροντίσουμε να είναι το τελευταίο θύμα μιας τέτοιας μεταχείρισης.