Ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Πολιτών Δήμου Καβάλας σχετικά με τις εργασίες στις οποίες προχωρά η ανάδοχος εταιρία που έχει αναλάβει την υλοποίηση της εγκατάστασης του αγωγού TAP στην περιοχή των Τεναγών

«Τις τελευταίες ημέρες συνεργείο της εταιρίας JP ΑΒΑΞ η οποία είναι υπεργολάβος της εταιρίας TAP, πραγματοποιεί τομές σε χωράφια από τα οποία κατά τα σχέδια της εταιρίας tap θα περάσει ο αγωγός φυσικού αερίου.

Αυτές οι εργασίες γίνονται χωρίς την ενημέρωση και συναίνεση των ιδιοκτήτων, ερήμην τους και τελικά εκμεταλλευόμενοι την άγνοια τους.

Τόσο η εταιρία tap όσο η υπεργολάβος εταιρία  ενημερώθηκαν έγκαιρα για την μη επιθυμία -άρνηση των ιδιόκτητων για την διέλευση του αγωγού από τα κτήματα τους .

Επίσης εκκρεμούν τέσσερις προσφυγές, οι δυο από την περιοχή της Καβάλας, μια από το δήμο Δοξάτου και μία από την περιοχή των Σερρών σχετικά με την ΜΠΚΕ, η εκδίκαση  των  οποίων αναβάλλεται συνεχώς και ενώ θα έπρεπε να σταματήσει κάθε ενέργεια -εργασία από την εταιρία tap τους υπεργολάβους της αυτοί συνεχίζουν να εισβάλουν στα κτήματα μας ακάθεκτη.

Από πότε το οικονομικό συμφέρον μιας ιδιωτικής εταιρίας καταστρατηγεί τους νόμους και το Σύνταγμα μιας  χώρας;

 Από πότε ο πολίτης δεν προστατεύεται και είναι έρμαιο οικονομικών συμφερόντων ιδιωτικής εταιρίας;

  Επιτέλους ποιος κυβερνά αυτήν την χώρα;

ΥΓ

Σε κατ ιδίαν συζήτηση με υπεύθυνο στέλεχος της  JP ΑΒΑΞ παραδέχτηκε ότι οι γνώσεις τους σχετικά με τα τενάγη Φιλίππων ως προς την συμπεριφορά τους είναι ελλιπής .

            Συντονιστική Επιτροπή

           Πολιτών Δήμου Καβάλας