Γράφει ο

Κώστας Φιλίδης

Κανονικώς και νομίμως θα αρχίσουν να εργάζονται από αύριο οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Νοσοκομείου Καβάλας, έχοντας ως εργοδότη, πλέον, το ίδιο το Νοσοκομείο, αφού το Διοικητικό Εφετείο Θράκης ήρε την προσωρινή διαταγή του και επέτρεψε στην διοίκηση του ιδρύματος την υπογραφή ατομικών συμβάσεων με τον κάθε εργαζόμενο.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο εργολάβος που είχε την ευθύνη καθαρισμού του Νοσοκομείου, είχε προσφύγει στο Διοικητικό Εφετείο Κομοτηνής, ζητώντας προσωρινή απαγόρευση ισχύος της απόφασης του Νοσοκομείου να συνάψει ατομικές συμβάσεις με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, έως ότου αποφανθεί το ΣτΕ για την συνταγματικότητα αυτής της κυβερνητικής απόφασης. Το αίτημά του είχε γίνει δεκτό, όμως η διοίκηση του Νοσοκομείου ζήτησε την άρση της προσωρινής διαταγής. Σήμερα το πρωί, ύστερα από πρόσκληση της προέδρου του Διοικητικού Εφετείου, μετέβησαν στην Κομοτηνή ο διοικητής και η νομική σύμβουλος του Νοσοκομείου, Τάσος Καρασαββόγλου και Ιωάννα Μπουλά, οι οποίοι κατέθεσαν τα επιχειρήματά τους, τα οποία προφανώς έπεισαν την πρόεδρο, με αποτέλεσμα, αργά το μεσημέρι, να ανακοινώσει την άρση της προσωρινής διαταγής.

 

Και μισθοί διπλάσιοι και 300.000 στο ταμείο

 

«Δικαιώνεται η πολιτική βούληση της Κυβέρνησης για την ανάγκη απαλλαγής από το εργολαβικό καθεστώς καθαριότητας των Νοσοκομείων», τόνισε, μιλώντας στο «Κόκκινο Καβάλας» ο κ. Καρασαββόγλου, επισημαίνοντας ότι «αξίζει τον κόπο να αντισταθούμε στο σύστημα της διαπλοκής και των εργολαβικών συμφερόντων» κι ότι «προέχει να διαφυλάξουμε την δημοκρατία και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, διότι η κατάσταση μέχρι σήμερα μόνο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα δεν ήταν».

 

Έτσι, όσες και όσοι εργαζόμενοι στον εργολάβο υπέγραψαν ατομικές συμβάσεις με το Νοσοκομείο θα αρχίσουν να εργάζονται από αύριο, «παίρνοντας σχεδόν τα διπλάσια χρήματα, μη στερούμενοι τα ρεπό και τις άδειές τους, με πληρωμένες τια ασφαλιστικές εισφορές τους, ενώ το Νοσοκομείο Καβάλας θα γλιτώσει μέχρι και 300.000 ευρώ», δήλωσε ο κ. Καρασαββόγλου.

 

Τέλος, ενόψει της εκδίκασης της προσφυγής στο ΣτΕ των εργολάβων, προκειμένου να κριθεί η συνταγματικότητα της απόφασης της Κυβέρνησης, ο διοικητής, μετά τα όσα συνέβησαν στα Τρίκαλα και στην Καβάλα, προβλέπει «αναμάζεμα του συστήματος».

 

Δημοσιεύτηκε stokokkino.gr