Συνεχείς είναι τα τελευταία 24ωρα οι συλλήψεις που κάνει η αστυνομία για κατοχή ή εμπορία ναρκωτικών στην περιοχή του Νομού Καβάλας.

 

Εκτός από την περίπτωση της Θάσου, που ανακοινώθηκε το πρωί της Παρασκευής (δείτε το σχετικό θέμα εδώ) προηγήθηκαν αρκετές ακόμη συλλήψεις.

 

Την Τετάρτη 13 Ιουλίου, σε χωριό της Καβάλας συνελήφθη ένας 36χρονος σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για εισαγωγή, διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών.

 

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, σχετικά με διακίνηση ναρκωτικών από τον 36χρονο, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση.

 

Κατά τη διάρκεια αυτής συνέλαβαν τον δράστη, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες σε διάφορα σημεία του, τέσσερις (4) νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 90,9 γραμμαρίων και μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

 

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν στην οικία του 36χρονου, στις Σέρρες, ακόμη τέσσερις (4) νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 44 γραμμαρίων.

 

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο δράστης εισήγαγε τις παραπάνω ποσότητες ναρκωτικών, από τη Βουλγαρία στη χώρα μας, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους. 

 

Μια ημέρα νωρίτερα, την Τρίτη 12 Ιουλίου, σε άλλο χωριό της Καβάλας, η αστυνομία συνέλαβε έναν 31χρονο, διότι κατείχε μία (1) νάιλον συσκευασία που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 32 γραμμαρίων.

 

Την ίδια ημέρα επίσης, σε άλλο χωριό, συνελήφθη ένας 21χρονος διότι τον εντόπισαν να κατέχει μία (1) νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 5 γραμμαρίων και μία (1) νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης.

 

Λίγες ώρες αργότερα, το βράδυ της Τρίτης, σε άλλο χωριό της Καβάλας, αστυνομικοί του Αστυνομικού Σταθμού Ορφανίου, συνέλαβαν έναν 24χρονο διότι κατείχε μία (1) νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

 

Επιπλέον, μία σύλληψη 43χρονου έγινε το ίδιο βράδυ στην περιοχή Προσοτσάνης Δράμας για κατοχή μικροποσότητας ακατέργαστης κάνναβης.