Το Σάββατο 9 Ιουλίου 2016, ολοκληρώθηκαν οι  δράσειs του  «6ου Θερινού Σχολείου Τέχνης» στα Λιμενάρια Θάσου που διεξήχθη από τις 4 ως τις 9 Ιουλίου  από τον  Πολιτιστικό Σύλλογο Λιμεναρίων «Το Κάστρο».  Το σύνολο των εργασιών παρακολούθησαν  εκατόν δέκα  τέσσερα (114)  παιδιά και έφηβοι. Φέτος για πρώτη χρονιά συμμετείχε το «Σχολείο της Φύσης» από τη Θεσσαλονίκη, με επικεφαλής την εκπαιδευτικό κ. Γεωργιάδου Βέτα και  σαράντα (40) μαθητές. 

 Αυτό το καλοκαίρι, ιδιαίτερο χαρακτήρα  στα δρώμενα του Θερινού Σχολείου Τέχνης, έδωσαν οι φυσιολατρικές περιηγήσεις και οι εικαστικές δράσεις με θέμα την περιοχή των Προϊστορικών Ορυχείων του νησιού. Σύμφωνα με επιστημονικά δεδομένα  τα συγκεκριμένα ορυχεία αποτελούν τα πρώτα υπόγεια ορυχεία  με οριζόντια εξόρυξη στον ευρωπαϊκό χώρο.  Επίσης  ιδιαίτερη ήταν η δράση με τον τιτλο  «Ημέρα Kayak» όπου εκπαιδευτές της  «Riverland» πρόσφεραν μαθήματα και μοναδικές στιγμές στα παιδιά, στην όμορφη παραλία των Μεταλλείων στα Λιμενάρια.

Αναλυτικά τα  εργαστήρια  που υλοποιήθηκαν είχαν τις εξής θεματικές (και  υπεύθυνους):

1. Γλυπτική, Λόβουλος Κώστας, Γλύπτης.

2. Μουσική, Ζαγοριανός Άγγελος, Μουσικός.

3. Κουκλοθέατρο (Μαύρο Κουκλοθέατρο Πράγας), Τσαφή Αντιγόνη, Εικαστικός.

4. Θέατρο,  Ντουμπουρίδης Δημήτρης, υπ. Θεατρ. Ομάδας.

5. Σκάκι, Μπότσαρης Γιάννης, Προπονητής Σκάκι

6.Φωτογραφία, Λειβαδίτου Βάλια και Φάκα Σοφία (Φωτογραφικός Ομ. Καβάλας)

7. «Με λογισμό και μ΄όνειρο» Δημιουργική γραφή, τρόποι αφήγησης, δημιουργία χαρακτήρων κλπ, Βιολιτζή Γ., Φιλόλογος

8. Εκπαιδευτική Ρομποτική, Οργανισμός Eduact.

9.«Περιήγηση στα Προϊστορικά Ορυχεία Ώχρας …», αυτόματη γραφή με εικόνα και ήχο, Λυδία Ελιόγλου, Συγγραφέας, Φιλόλογος.

Υπεύθυνος της διοργάνωσης  ήταν  ο δάσκαλος Βλαστάρης Κώστας με συνεργάτες τους εκπαιδευτικούς, επίσης,   Λοβούλου Πελαγία (μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου,  τη Χαμοξάρα Γεωργία,  Λιάνα Πολυτίμη και  τον Ατζέμη Γιώργο ενώ συνέδραμε ο Παπαβασιλείου Γεώργιος και  ο Λαμπρινίδης Λάμπρος.  Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή ήταν ελεύθερη και όλη η διοργάνωση ήταν βασισμένη στην εθελοντική προσφορά. Η Πρόεδρος του Συλλόγου, Τσώμου Αναστασία, ευχαρίστησε τους συντελεστές, τα παιδιά, τους επιμορφωτές, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και όλους όσους συνέβαλαν στη λειτουργία του «Θερινού Σχολείου Τέχνης» που υλοποιείται πλέον  αδιάλειπτα τα έξι τελευταία χρόνια βάζοντας μια ξεχωριστή πινελιά στο καλοκαίρι, γεμάτη γνώση,  συμμετοχή και χαρά.