Να τελειώνουμε οριστικά με επιχειρηματίες τύπου Λαντευριάδη αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας με αφορμή την 48ωρη απεργία που ξεκίνησε από τις 6:00 το πρωί σήμερα Δευτέρα 27 Ιουνίου στο εργοστάσιο φωσφορικών Λιπασμάτων στη Νέα Καρβάλη.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

 

«Η παρελκυστική διαδικασία που ακολουθεί από την ημέρα που του «χαρίστηκε»  το εργοστάσιο Φωσφορικών Λιπασμάτων ο Λαυρεντιάδης και οι υποτακτικοί του στη  διοίκηση του εργοστασίου καθώς και η ανάλγητη συμπεριφορά προς τους εργαζόμενους (αλλά και προς τον κόσμο της Καβάλας) καταδεικνύει την ανάγκη να συμπαρασταθούν όλοι οι πολίτες στους εργαζόμενους,  στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους για αξιοπρεπή και μόνιμη εργασία.  Σ’ένα εργοστάσιο που είναι νευραλγικός τομέας για την ανάπτυξη της περιοχής και όχι μόνο. Στέλνοντας έτσι  ένα ηχηρό μήνυμα στην κεντρική διοίκηση: ότι με τέτοιου είδους «επιχειρηματίες» πρέπει να «τελειώνουμε» οριστικά.

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας, 27/6/2016»

 

Θυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι στη ΒΦΛ ζητούν την κανονική λειτουργία του εργοστασίου αλλά και την εφαρμογή των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Σήμερα το πρωί περίπου 200 άτομα εργαζόμενοι και αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζομένων απέκλεισαν τις δυο πύλες του εργοστασίου επιτρέποντας την είσοδο μόνο στο προσωπικό ασφαλείας.

 

Ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Παπαφιλίππου μιλώντας στο «Κόκκινο Καβάλας» και στον Κώστα Φιλίδη, επανέλαβε πως «Η Κυβέρνηση ασχολείται σε υψηλότατο επίπεδο με την Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων και εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και το ιδιοκτησιακό καθεστώς»

 

Ο βουλευτής, ο οποίος είναι και δικηγόρος, χαρακτήρισε ως «μη σύννομες τις ενέργειες της επιχείρησης», όμως αυτό «θα πρέπει να το διαπιστώσει και η Δικαιοσύνη» τόνισε, και ζήτησε υπομονή από τους εργαζόμενους, σημειώνοντας ότι «οι διαδικασίες είναι πολύπλοκες και απαιτούν χρόνο, όμως λύση θα βρεθεί».  

Ανακοίνωσε, τέλος, ότι αναμένει και τη δημοσιοποίηση των πορισμάτων των ελέγχων του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, τα οποία έχουν εκδοθεί.