Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, συνελήφθησαν κατά το χρονικό διάστημα από 27 Μαρτίου 2025 έως και 1 Απριλίου 2025 σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης και Ροδόπης, οκτώ άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν επτά ξεχωριστές δικογραφίες για παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων κατά περίπτωση.
Στην πρώτη περίπτωση, την 1-4-2025 το μεσημέρι σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Δράμας, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών για διακίνηση ακατέργαστης κάνναβης στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν ένα άτομο, διότι εντόπισαν στην κατοχή και την οικία του τέσσερις νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 241 γραμμαρίων και χρηματικό ποσό των 550 ευρώ, τα οποία και κατασχέθηκαν. Κατασχέθηκε επίσης ένα κινητό τηλέφωνο.
Στη δεύτερη περίπτωση, την 31-3-2025 το πρωί, στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Ξάνθης, αστυνομικοί της εν λόγω Υπηρεσίας συνέλαβαν ένα άτομο, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν σε δέμα με παραλήπτη τον ίδιο, εντόπισαν επιμελώς κρυμμένη ποσότητα συνθετικής κάνναβης, βάρους 29,4 γραμμαρίων, και ένα μαχαίρι, τα οποία και κατασχέθηκαν.
Επιπλέον, σε έξι ακόμα περιπτώσεις, κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα, αστυνομικοί των Τμημάτων Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας πραγματοποίησαν ελέγχους, κατά τη διάρκεια των οποίων συνέλαβαν δύο άτομα σε περιοχές της Ξάνθης, δύο στην Καβάλα, ένα στη Δράμα και ένα ακόμη στην Κομοτηνή, διότι στην κατοχή τους εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης βάρους 52,09 γραμμαρίων, μικροποσότητα ναρκωτικής ουσίας «Μπονσάι», δύο αυτοσχέδια τσιγάρα κάνναβης και πέντε ναρκωτικά χάπια.
Οι δικογραφίες υποβλήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις επτά υποθέσεις ενήργησαν τα Τμήματα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης και Ροδόπης.
(δελτίο Τύπου)