Στις 27 και 28 Μαρτίου η "Αναπτυξιακή Καβάλας ΑΑΕ ΟΤΑ", θα διοργανώσει δράσεις για τον οινοτουρισμό και τη γαστρονομία, με στόχο την προώθηση της τοπικής παραγωγής και την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.

 

 

Θεματικό Εργαστήριο «Αυθεντικοί Γαστρονομικοί Προορισμοί» – 27 Μαρτίου 

 

Το θεματικό εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στο εστιατόριο «YALOS» στην Καβάλα και θα αναδείξει τον γαστρονομικό πλούτο της περιοχής. Ακαδημαϊκοί, φορείς και επιχειρηματίες του γαστρονομικού τουρισμού θα συζητήσουν τη σημασία της τοπικής διατροφικής παράδοσης και των αυθεντικών γεύσεων. Παράλληλα, θα γίνει γευσιγνωσία με τοπικά προϊόντα, δίνοντας έμφαση στη βιωσιμότητα και στην προώθηση της τοπικής κουζίνας.

 

Πρόγραμμα

 

Εκδήλωση «Τα Πλεονεκτήματα του Οινοτουρισμού για τον Τοπικό Προορισμό» – 28 Μαρτίου 2025

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Κτήμα Βιβλία Χώρα και θα εστιάσει στις δυνατότητες του οινοτουρισμού για την τοπική ανάπτυξη. Εκπρόσωποι από τους κλάδους του οίνου, τουρισμού και της εστίασης θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση για τις στρατηγικές προώθησης του ελληνικού κρασιού και του οινοτουρισμού.

 

Πρόγραμμα

 

Οι δύο δράσεις εντάσσονται σε διακρατικά προγράμματα συνεργασίας με τη συμμετοχή 22 Ομάδων Τοπικής Δράσης από την Ελλάδα και την Κύπρο, στο πλαίσιο των Τοπικών Προγραμμάτων CLLD/LEADER. 

 

Στόχος είναι η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη μέσω της διασύνδεσης της αγροτικής παραγωγής με τον πολιτισμό και τον τουρισμό.

 

Πληροφορίες & Συμμετοχή: Η συμμετοχή στο θεματικό εργαστήριο της 27ης Μαρτίου προϋποθέτει την ιδιότητα του επιχειρηματία, φορέα, εργαζόμενου ή παραγωγού τοπικών προϊόντων. Για πληροφορίες, επικοινωνήστε στο 2510 620 459 ή [email protected].