Σε ατμόσφαιρα ευεξίας και γιορτής, παραδόθηκαν με κάθε επισημότητα χτες, Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016, από το Ροταριανό Όμιλο Δυτικής Καβάλας, δύο τελευταίας τεχνολογίας Απινιδωτές προς το ΕΚΑΒ Καβάλας και προς το Επιμελητήριο Καβάλας.

Ο Πρόεδρος του Ομίλου Θεόδωρος Χατζηχρήστος, άνοιξε το πρώτο μέρος της γιορταστικής εκδήλωσης, με σύντομη αναφορά στο  φετινό στόχο του Ομίλου, που ήταν η προσφορά – δωρεά των 2 υπερ σύγχρονων απινιδωτών: ‘’… Όταν η καρδιά σταματήσει, ο απινιδωτής την επαναφέρει σε λειτουργία, σε ένα ποσοστό που κυμαίνεται περί το 90% των περιπτώσεων..’’  Πρωτίστως όμως, θύμισε σε όλους το Ανθρωπιστικό Έργο του Ομίλου καθ όλη την 25ετή  παρουσία του, τόσο σε τοπικό όσο και παγκόσμιο επίπεδο. Ευχαρίστησε για μία ακόμη φορά όλους τους συντελεστές της Σχολής χορού Dance Academy,  οι οποίοι προσέφεραν όλα τα έσοδα μίας πολύωρης παράστασης προς το Ροταριανό Όμιλο Δυτικής Καβάλα για το συγκεκριμένο σκοπό. Ο Πρόεδρος του Ομίλου Θόδωρος Χατζηχρήστος  βράβευσε για την αλτρουιστική ενέργεια, την καθηγήτρια και ιδιοκτήτρια της Σχολής κ. Γιάννα Λάσινα. Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη σχολή βρίσκεται στο πλευρό του Ροταριανού Ομίλου, όποτε της το ζητηθεί και για το λόγο αυτό, η υπεύθυνη για τον Όμιλο, Βοηθός Διοικητής  της 2484 Ροταριανής Περιφέρειας,  Άννα Παυλίδου, επίδωσε το 2ο βραβείο, στην καθηγήτρια χορού κ. Λάντα Έρσοβα, συγχαίροντας το  ανθρωπιστικό ‘πρόσωπο΄της σχολής. Τέλος, μια  αντιπροσωπεία  7 νεαρών χορευτριών, παρέλαβε   από τον Ιδρυτικό Πρόεδρο του Ομίλου Βασίλη Πασάλη ευχαριστήριο προς όλες τις  χορεύτριες και τους χορευτές της Σχολής.Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης ήταν και ο λόγος συγκέντρωσης των εκλεκτών προσκεκλημένων. Ο πρώτος απινιδωτής δωρίστηκε στο ΕΚΑΒ Καβάλας, μέσω του Διευθυντή του, γιατρού κ. Θεμιστοκλή Ζεκερίδη, ο οποίος αφού  εξήρε το έργο του Ομίλου, τόνισε τη σημαντική αυτή κίνηση για τη ζωή κάθε συνανθρώπου μας.Ο δεύτερος απινιδωτής δωρίστηκε στο Επιμελητήριο Καβάλας και τον παρέλαβε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Άγγελος Τσατσούλης, ο οποίος ευχαρίστησε ευγενικά τον Όμιλο και ευχήθηκε να μην τον χρειαστεί ποτέ κανένας συνάνθρωπός μας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ των άλλων προσκεκλημένων, ο κ. Γιάννης Πατρόπουλος μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Καβάλας και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, Παραρτήματος Καβάλας,  το μέλος του ΔΣ του επιμελητηρίου Καβάλας, κ. Μάκης Δημητριάδης επιπλέον Αντιπρόεδρος στην Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Καβάλας,  η κ. Σούζη Μαυρομάττη, Διευθύντρια του Επιμελητηρίου Καβάλας, ο κ. Γιάννης Παναγιωτίδης, Πρόεδρος Επαγγελματοβιοτεχνών Καβάλας και Β Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου καβάλας.

Επίσης μεταξύ των καλεσμένων που τίμησαν την εκδήλωση παρέστησαν φίλοι των μελών και ροταριανοί από άλλους Ομίλους της πόλης και του εξωτερικού.

Ο Πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Δυτικής Καβάλας, ευχαρίστησε τα ΜΜΕ της πόλης, τα οποία καθ όλη τη διάρκεια των 25 χρόνων ζωής, στάθηκαν στο πλευρό των δράσεων του Ομίλου, βοηθώντας στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης.

Δελτίο Τύπου