Η 40χρονη Ευγενία κάτοικος Ξάνθης με καταγωγή από τη Βουλγαρία, άφησε την τελευταία της πνοή σε νοσοκομείο της Βουλγαρίας, το Σάββατο (04/01).

 

Η Ευγενία κατέληξε έπειτα από τον άγριο ξυλοδαρμό που υπέστη από τον σύντροφό της. Η 40χρονη έδωσε «μάχη» για να κρατηθεί στη ζωή αλλάζοντας τρία νοσοκομεία σε Ελλάδα και εξωτερικό.

 

Σύμφωνα με το Star, σε μηνύματα που έστειλε σε καλή της φίλη το θύμα, φαίνεται να λέει: «Εγώ είμαι. Δεν έχω κάρτα επειδή αυτός δεν με αφήνει να μιλάω με κανέναν. Έκανα κρυφά facebook».

 

«Έκανε πέντε χειρουργεία, είχε μείνει παράλυτη είχε σπασμένο διάφραγμα, δεν υπήρχαν ελπίδες. Ήταν μία ζωντανή ψυχή σε ένα νεκρό σώμα» λέει η δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Αικατερίνη Βλασακίδου.

 

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή προκύπτει ότι έφερε βαριά επικίνδυνη βλάβη δια θλώντος οργάνου, συμβατή με ξυλοδαρμό.

 

Το ζευγάρι είχε γνωριστεί τον Σεπτέμβριο του 2024 στην Ξάνθη, όπου η γυναίκα από τη Βουλγαρία εργαζόταν σε κατάστημα εστίασης. Σύμφωνα με καταγγελία της ίδιας, προτού αφήσει την τελευταία της πνοή, ο άνδρας άρχισε να γίνεται βίαιος από τις πρώτες εβδομάδες της γνωριμίας τους.

 

Στις 23 Οκτωβρίου η 40χρονη μεταφέρθηκε στα επείγοντα του Σισμανόγλειου νοσοκομείου Κομοτηνής με σπασμένους αυχενικούς σπονδύλους και σοβαρά τραύματα. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης. Ο 42χρονος ισχυρίστηκε στους γιατρούς ότι η 40χρονη έπεσε σε μια τρύπα στο δρόμο. Οι ισχυρισμοί του, δεν έπεισαν τους γιατρούς.

 

Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι οι αυχενικοί σπόνδυλοι της γυναίκας έσπασαν από μια δυνατή κλωτσιά και όχι από πτώση σε τρύπα, όπως ισχυρίστηκε ο δράστης. «Είχε σπασμένο λαιμό και δεν ήταν από πτώση, αλλά από χτύπημα. Υπήρχαν πληγές σε όλο του το σώμα. Είδαμε ότι υπήρχαν και άλλα χτυπήματα και γι’ αυτό κάλεσα την αστυνομία και είπα ότι δεν ήταν η πτώση στο κανάλι», δήλωσε ο ιατροδικαστής καθηγητής Παύλος Παυλίδης.

 

Ο δράστης συνελήφθη και προφυλακίστηκε με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας. Η κατηγορία αναμένεται να αναβαθμιστεί σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

 

Πριν από δύο μήνες, η Ευγενία μεταφέρθηκε σε ειδικό νοσοκομείο της Βουλγαρίας, όπου υποβλήθηκε σε πολλές χειρουργικές επεμβάσεις. Για δύο μήνες βρισκόταν σε πλήρη ακινησία.

 

Άτομα τα οποία ήταν κοντά στη 40χρονη αποκαλύπτουν ότι ο κατηγορούμενος φέρεται να είχε μετατρέψει το σπίτι του σε πραγματική φυλακή. «Μια μέρα με πήρε τηλέφωνο, δεν ήταν καλά και μου λέει ότι αυτός την έδερνε. Μάλωσαν κι αυτός την βάρεσε μου λέει “μού έσπασε τα δόντια”» ανέφερε η πρώην συγκάτοικος της Ευγενίας, μιλώντας στο Star.

 

«Η Ευγενία μου είπε ότι την απείλησε πως αν αυτή θέλει να τον παρατήσει θα την θάψει στην αυλή και κανένας δεν θα την βρει. Και εγώ της είπα άμα είναι να έρθω να σε πάρω. “Όχι, όχι, μετά μού ζήτησε συγγνώμη” μου είπε» πρόσθεσε.

 

«Την κρατούσε φυλακισμένη» λέει η αδελφή της Ευγενίας. Κάθε φορά που η Ευγενία έκανε προσπάθεια να ξεφύγει από τη φυλακή της, ο κατηγορούμενος, φέρεται να μην της άφηνε καμία διέξοδο.