12 ΜΑΪΟΥ 2016 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ: Άλλη μία επέτειος της Ημέρας του Νοσηλευτή μας βρίσκει να στενάζουμε κάτω από έναν πρωτοφανή εργασιακό ζυγό.
Τα παράνομα εξαντλητικά και ευτελώς κοστολογημένα ωράρια, διαδέχονται το ένα τ΄ άλλο
Η κόπωση του γερασμένου πλέον ΕΣΥ επιτείνεται με την αύξηση των κενών οργανικών θέσεων σε όλες τις βαθμίδες του νοσηλευτικού προσωπικού και τον ευτελισμό του επαγγέλματος με εισαγωγή μεθόδων “απασχόλησης” ποικίλων ταχυτήτων...
Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας μετά από πολλές παλινωδίες και προσπάθειες εμπαιγμού των συναδέλφων έθεσε ημερομηνία λήξης στο πολυπόθητο ανθυγιεινό επίδομα που θεσπίστηκε μόλις προ 5ετίας υπακούοντας πρόθυμα στις μνημονιακές επιταγές.
Ασφαλώς δε γίνεται καμία κουβέντα για την αυτονόητη άμεση και χωρίς όρους ένταξη στα ΒΑΕ ενώ από την άλλη τριπλασιάζεται το κόστος για την εξαγορά ασφαλιστικού χρόνου.
Οι «σημερινοί εθνοπατέρες μας βομβαρδίζουν» σε κατάλληλες για εκείνους περιόδους με
πλήθος τηλεοπτικών προκηρύξεων που δε φτάνουν ποτέ στα υποστελεχωμένα νοσοκομεία και προνοιακά ιδρύματα της χώρας προωθώντας έτσι την αποψίλωση του νοσηλευτικού προσωπικού του ΕΣΥ ώστε να στρέψουν την υγεία προς την ιδιωτικοποίηση (ΑΕΜΥ, ΕΣΑΝ) και τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών της Υγείας!!
Το Υπουργείο Υγείας συνεχίζει τις ωμές παρεμβάσεις υποτίμησης του επαγγέλματος μας τόσο στον τομέα της εκπαίδευσης , όσο και στον εργασιακό μας τομέα με τραγικότερη δε εξέλιξη -πρόσφατα- το μαγείρεμα των λιστών επιτυχόντων του ΚΕΕΛΠΝΟ, επιβεβαιώνοντας έτσι με τον φαιδρότερο τρόπο τις διαχρονικές ενστάσεις της ΠΟΕΔΗΝ για τις όποιες παράλληλες διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ!
ΔΥΣΤΥΧΩΣ! μνημόσυνο μιας ανθρωπιστικής επιστήμης κατάντησε εν έτει 2016 η απόδοση τιμών στον αλτρουισμό και την αυτοθυσία της Florence Nightingale...
Αγωνιζόμαστε:
-για ένα δίκαιο και ανταποδοτικό νοσηλευτικό και υγειονομικό μισθολόγιο
-για έγκαιρη και αξιοπρεπή αποζημίωση νυχτερινών-αργιών-εξαιρεσίμων
-για ουσιαστική οικονομική αναβάθμιση και ορισμό καθηκόντων για τον εφημερεύοντα νοσηλευτή
-για άμεση προκήρυξη των αναγκαίων μόνιμων θέσεων
-για εκπαιδευτική και επιστημονική αναβάθμιση του κλάδου με στόχο την μία ενιαία τριτοβάθμια νοσηλευτική.

Με το βλέμμα στο μέλλον συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε με τον πολίτη για τον πολίτη!

Γιατί όταν σώζεις μία ζωή είσαι ήρωας, όταν σώζεις πολλές ζωές είσαι ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ !
Ας είναι αυτή η 12η Μάη η αφετηρία στο δρόμο της δικαίωσης!

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                         Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΕΤΡΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ                                 ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ