Στο πλαίσιο των θεσμοθετημένων Πασχαλινών του δράσεων Κοινωνικής Στήριξης και Αλληλεγγύης προς τα ιδρύματα και τους φορείς της γενέτειρας πόλης μας, ο Σύλλογος Καβαλιωτών Θεσσαλονίκης «ΟΙ ΦΙΛΙΠΠΟΙ» θα επισκεφθεί την Τετάρτη 4.5.2016 στις 11 π.μ. την Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.

 

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Δημήτρη Παπαχριστόπουλο, στόχος της επίσκεψης είναι αφενός μεν η κοινωνική αλληλεγγύη προς τα παιδιά που νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας καθώς και η καλλιτεχνική στήριξη μέσω χορηγίας του Συλλόγου προς το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

 

Συγκεκριμένα με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ Προκόπιο, την Δήμαρχο Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα και τον Αντιπεριφερειαρχη Καβάλας κ. Θεόδωρο Μαρκόπουλο, ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, θα μοιράσουν δώρα σε όλα τα παιδιά που νοσηλεύονται τις Άγιες μέρες στο Νοσοκομείο και θα ανταλλάξουν αναστάσιμες ευχές για ταχεία ανάρρωση.

 

Στη συνέχεια θα υπάρξει μετά ενέργειες της Προέδρου του Λυκείου Ελληνίδων κ. Ευτέρπης Σαμαρά, συνάντηση του Προέδρου και του ΔΣ του Συλλόγου με την κ. Θεόπη Ευσταθοπούλου Γενική Γραμματέα του Πολιτιστικού και Καλλιτεχνικού Συλλόγου Γυναικών Ζωγράφων Καβάλας, στο πλαίσιο της οποίας θα συζητηθεί και θα συμφωνηθεί η συμβολή και η χορηγία του Συλλόγου στον καλλιτεχνικό διάκοσμο των κοινόχρηστων χώρων της παιδιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Καβάλας.

 

Όπως είναι γνωστό η κ. Ευσταθοπούλου είναι η ζωγράφος η οποία επιμελείται την απεικόνιση των κοινόχρηστων χώρων της παιδικής πτέρυγας του Νοσοκομείου, φιλοτεχνώντας παιδικές παραστάσεις στους τοίχους.

 

Μία μεγάλη, χαρούμενη, λαμπερή και διαχρονική παιδική απεικόνιση θα χρηματοδοτήσει ο Σύλλογος Καβαλιωτών Θεσσαλονίκης, με την ελπίδα ότι θα καταστήσει την παραμονή των παιδιών στο Νοσοκομείο όσο γίνεται πιο ευχάριστη.

 

« Δίνουμε προτεραιότητα στα παιδιά και επισκεπτόμαστε το Νοσοκομείο Καβάλας για να προσφέρουμε λίγη χαρά στα παιδιά που δοκιμάζονται και βρίσκονται αυτές τις εορταστικές ημέρες στο Νοσοκομείο, αλλά και να ευχηθούμε δύναμη και κουράγιο στους γονείς των παιδιών. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλλαν στην οργάνωση αυτής της επίσκεψης αλλά και όλους όσοι θα συμβάλλουν στην επιτυχή ολοκλήρωση της» δήλωσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Παπαχριστόπουλος.

 

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Καβαλιωτών Θεσ/νίκης “Οι Φίλιπποι”